//
you're reading...
Retetele lui Claudiu

Retete De Mancare gustoase # 77 (2016)

Retete De Mancare

Mititei de casa

Mititei de casa din: porc, vita, seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, ienibahar, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg carne de porc (ceafă) 1 kg carne de vită (pulpă) 125 g seu de oaie 10 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru sare piper 4 boabe ienibahar 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Pisezi bine usturoiul […]

Pilaf cu legume si peste afumat

Pilaf cu legume si peste afumat din: ceapa, morcovi, ardei gras, unt, orez, supa, sare, piper, tarhon, peste afumat. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 3 ardei grasi 100 g unt 400 g orez 3 ceşti supă de carne sare piper tarhon file de peşte afumat   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli şi le […]

Prajitura cu branza si glazura de portocale

Prajitura cu branza si glazura de portocale din: oua, zahar, cacao, ulei, faina, coaja de lamaie, praf de copt, unt, branza de vaci, capsuni, budinca de vanilie, suc de portocale. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 2 linguri cacao 2 linguri ulei 6 linguri făină coajă rasă de la o lămâie 1 linguriţă cu praf […]

Cotlet de porc la cuptor cu snitele de cartofi

Cotlet de porc la cuptor cu snitele de cartofi din: cotlet de porc, slanina, usturoi, busuioc, cimbu, maghiran, sare, piper, vin rosu, mustar cu boabe, cartofi, oua. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc câteva feliuţe de slănină 3-4 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de busuioc cimbru maghiran sare şi piper 100 ml vin roşu 2 […]

Somon prajit cu garnitura de dovlecei

Somon prajit cu garnitura de dovlecei din: somon, lamaie, sare, piper, ulei, dovlecei, usturoi, rosii, cimbru. Ingrediente: 4 fileuri somon (600 g) sucul unei jumătăţi de lămâie sare piper măcinat ulei pentru prăjit Ingrediente pentru garnitură: 2 linguri ulei 350 g dovlecei usturoi 300 g roşii sare piper cimbru Mod de preparare: Fileurile de peşte […]

Tort cu crema si capsuni

Tort cu crema si capsuni din: oua, capsuni, faina, praf de copt, sare, zahar brun, vanilie, cacao, lamaie, ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca, mascarpone. Ingrediente: 6 ouă 400 g căpşuni 250 g făină albă 1 plic praf de copt sare 200 g zahăr brun 1 baton de vanilie 2 linguri cacao coaja de la 1 […]

Peste cu legume la tava

Peste cu legume la tava din: peste, morcovi, ceapa, ardei capia, telina, mazare, sare, piper, boia, oregano, busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 5-6 bucăţi peşte (macrou, merluciu) 6 morcovi 4 cepe 2 ardei capia 1 bucată ţelină 1/2 pungă de mazăre congelată sau verde sare piper boia oregano busuioc ulei de măsline Mod de preparare: […]

Salata_calda_de_legume_cu_branza_maruntita_12

Reteta zilei: Salata calda de legume cu branza maruntita

Salata calda de legume cu branza maruntita din: ulei de masline, porumb, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, chimen, chili, limeta, salata, praz, coriandru, fasole neagra, avocado, branza, usturoi, ardei iute, sos adobo, miere, chimen, sare. Ingrediente: 2 ½ linguri de ulei de măsline 1 porumb 1 dovlecel mic, cuburi 1 ardei gras rosu, tăiat felii […]

Cotlet_de_miel_cu_legume_si_sos_pesto

Cotlet de miel cu legume şi sos pesto

Cotlet de miel cu legume şi sos pesto: cotlet de miel, morcovi, mazare, unt, zahar, sare, piper, ulei de masline, cimbrisor, usturoi, piper, lime, busuioc verde, seminte de pin, parmezan. Ingrediente: 800 g cotlet de,miel 4-5 morcovi potrivit de groşi 300 g boabe de mazăre proaspătă 40 g unt 1/2 linguriţă zahăr sare piper Ingrediente […]

Fasole verde in aluat

Fasole verde in aluat din: dasole verde, branza feta, faina, praf de copt, oua, lapte, ulei, cascaval, masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g fasole verde 200 g brânză feta 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 3 ouă 100 ml lapte 100 ml ulei 100 g caşcaval ras 50 g măsline feliate sare piper […]

Kibbeh_12

Kibbeh

Kibbeh: bulgur, carne de vita, ceapa, apa, mix de condimente, scortisoara, chilii, sare, seminte de pin, ulei. Ingrediente: 2 ceşti de bulgur 500 g came tocată de vită (sau miel) 1 ceapă mare 1 pahar cu apă 1/2 linguriţă mix condimente, pentru came de vită sau miel 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată 1/8 linguriţă chilii (opţional) […]

Rulou de cotlet umplut cu sunca si cascaval

Rulou de cotlet umplut cu sunca si cascaval din: cotlet, ardei rosu, ardei verde, ceapa rosie, usturoi, mustar, sunca, cascaval, sare, piper, rozmarin, oregano, rosie, ulei de masline, supa, vin alb, smantana. Ingrediente: 1 cotlet fără os 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 2 linguri muştar 3 felii […]

Smoothie_de_fructe_de_padure_cu_spanac_04

Reteta zilei: Smoothie de fructe de padure cu spanac

Smoothie de fructe de padure cu spanac din: spanac, seminte de chia, lapte de migdale, fructe de padure, banana, nectar de agave, afine, capsuni, migdale, fulgi de cocos. Ingrediente: 1 ceasca spanac 1 lingura de seminte de chia 1 cană lapte de migdale 1 ½ cesti de fructe de padure congelate mixte ½ banana 1-2 lingurite […]

Dieta_cu_masline_si_ulei_de_masline

Dieta cu măsline și ulei de măsline

Grăsimile şi vitamina E din măsline au rolul de a împiedica mutaţiile celulare care favorizează apariţia cancerului de colon sau de sân. Prin conţinutul bogat de grăsimi mononesaturate, vitamina E, fier, fibre şi cupru, măslinele şi uleiul de măsline au un efect benefic pentru sănătate. În plus, au şi foarte puţine calorii. Chiar dacă în […]

Zacusca cu legume si fructe

Zacusca de gogosari cu ceapa si masline

Zacusca de gogosari cu ceapa si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg ardei gras 1 ½ kg ceapă 400 ml ulei 250 g măsline mici 3 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Coci ardeii și gogoșarii pe flacără sau în cuptor, având […]

Spinare de vitel cu carne si ciuperci

Reteta zilei: Escalop de vitel cu sos de ciuperci

Escalop de vitel cu sos de ciuperci din: ulei de masline, unt, vitel, faina, sare, piper, bacon, ciuperci, smantana, vin alb, usturoi, ceapa verde, cimbru, cartofi prajiti, broccoli fiert. Ingrediente escalop de vițel: 1 lingura ulei de masline 100gr unt 4 fripturi de vitel 1 lingura faina 1 linguriță de sare 1 lingurita piper negru […]

Salata_nicosiana_cu_usturoi_si_mustar_picant

Salată nicosiană cu usturoi si mustar picant

Salată nicosiană cu usturoi si mustar picant: ton, ansoa, fasole verde, oua, rosii cherry, masline negre, ceapa rosie, salata verde, ulei de masline, otet balsamic, mustar picant, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 5-6 bucăţi ton (din conservă) 5-6 fileuri de anşoa (din conservă) 7-8 păstăi de fasole verde (proaspătă sau congelată) 2 ouă fierte tari 5-6 […]

Sfaturi practice in bucatarie

Sfaturi practice in bucatarie Lintea nu are nevoie să stea în apă înainte de a fi pusă la fiert. Timpul de fierbere variază între 15-60 de minute, în funcţie de tipul ei. Ea trebuie să fiarbă în jur de 30 de minute, la foc mic, într-un vas acoperit. O cană cu linte are nevoie de […]

Cartofi gratinati cu piept de pui si rozmarin

Cartofi gratinati cu piept de pui si rozmarin din: cartofi, piept de pui, marar, usturoi, cascaval afumat, vin alb, sare, ulei, rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 piept de pui 1 legătură mărar 4-5 căţei de usturoi 250 g caşcaval afumat 1 pahar vin alb sare 5 linguri ulei 1 linguriţă rozmarin Mod de […]

Salata_libaneza_cu_bulgur

Salată libaneză cu bulgur

Salată libaneză cu bulgur: bulgur, ceapa verde, rosii cherry, patrunjel verde, menta verde, lamaie, ulei de masline, piper macinat, sare. Ingrediente: 1 ceaşcă de bulgur 2-3 fire ceapă vetde 6 roşii cherry 1 legătură pătrunjel verde 7-8 frunze mentă verde 1 lămâie 6 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă piper măcinat sare   Mod de […]

Clatite umplute cu carne de vita

Clatite umplute cu carne de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, rosii, suc de rosii, sare, piper, oua, faina, sifon. Ingrediente: 800 g carne de vită tocată 4 linguri ulei 200 g ceapă 2 roşii 200 ml suc de roşii sare piper Ingrediente pentru clătite: 2 ouă făină sifon sare Mod de preparare: Ceapa […]

Budinca de paste cu cas

Budinca de paste cu cas din: paste, cas, cascaval, bacon, ceapa verde, usturoi verde, ou, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g paste 250 g caş 200 g caşcaval ras 150 g bacon 2 fire ceapă verde 1 fir usturoi verde 1 ou 500 ml smântână sare piper ulei Mod de preparare: Pui pastele la […]

Cum se prepara sos pentru pizza (video)

Sos pentru pizza:   Cum se prepara sos pentru pizza:

Rosii_umplute_08

Reteta zilei: Rosii umplute

Rosii umplute din: rosii, sare de mare, usturoi, ulei de masline, ceapa, dovlecel, orez, pasta de tomate, patrunjel, cartof. Ingrediente: 5 roșii sare de mare 2 catei de usturoi ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 dovlecel, tocat 1/4 ceasca de orez 1 lingura pasta de tomate 1 lingura patrunjel proaspat tocat 1 cartof, tăiat […]

Prajitura_fina_cu_ciocolata_si_zmeura

Prajitura fina cu ciocolata si zmeura

Prajitura fina cu ciocolata si zmeura din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar pudra, sare, faina, zmeura, zahar pudra. Ingrediente: 120 g ciocolata neagra 80 g unt 3 oua 40 g zahar pudra un praf sare 25 g faina 250 g zmeura 2 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se pun 5 linguri […]

Vinete_umplute_cu_carne_tocata_de_pui

Vinete umplute cu carne tocata de pui

Vinete umplute cu carne tocata de pui din: viete, carne tocata de pui, rosii, cartofi, ceapa, muguri de pin, ardei gras, ulei, sare, piper, alb alb sec. Ingrediente: 2 vinete 300 g carne tocata de pui 3 rosii de gatit 1-2 cartofi o ceapa mica o lingura muguri de pin un ardei gras galben 3 […]

Prăjitură cu branză si coaja de lamaie

Prăjitură cu branză si coaja de lamaie: faina, zahar, oua, ulei, branza dulce de vaci, branza sarata, oua, stafide, coaja de lamaie, vanilie, gris. Ingrediente blat: 400 g cu zahăr 400 g cu făină 8 ouă 8 linguri mari ulei Ingrediente compozitie: 300 g brânză dulce de vaci 200 g brânză sărată 7-8 ouă 2-3 […]

Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi

Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi: porumbei, costita afumata, ciuperci, cartofi, unt, untura, vin, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 3 porumbei mai măricei 300 g costiţă afumată 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 1 kg cartofi 50 g unt 2-3 linguri untură 50 ml vin 1 lingură pătrunjel verde tocat sare […]

Jambalaya_cu_ceapa_verde

Jambalaya cu ceapa verde

Jambalaya cu ceapa verde: carnati afumati, pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, ardei gras rosu, telina, orez, usturoi, supa de pui, boia dulce, sofran, ceapa verde. Ingrediente: 300 g cârnaţi afumaţi 2 pulpe dezosate de pui şi curăţate de pieliţe 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 tulpini de […]

Tocana_picanta_de_porc_07

Reteta zilei: Tocana picanta de porc

Tocana picanta de porc din: pormb, carne de porc, sare, piper, ulei de arahide, ceapa, usturoi, chili, chimen, oregano, dafin, scortisoara, ardei iute, bere, verdeata, lamaie verde, coriandru. Ingrediente: 300gr porumb 3 kg carne de porc fără os cap la cap, taiata cuburi 1 lingura sare 1 lingurita piper negru 3 linguri de ulei arahide […]

Mancare de ardei copti

Mancare de ardei copti din: ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, ulei, busuioc, sare. Ingrediente: 5-6 ardei graşi (capia) 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 4-6 roşii coapte 1 lingură ulei 2-3 fire de busuioc 1 lingurita sare   Mod de preparare: Căleşti ceapa, torni câteva linguri cu apă şi o laşi să fiarbă acoperit. Coci […]

Supa_de_cod_cu_cimbru_si_creveti

Supa de cod cu cimbru si creveti

Supa de cod cu cimbru si creveti din: file de cod, creveti, ceapa, usturoi, morcov, fenicul, suc de rosii, ulei de rapita, patrunjel, zeama de lamaie, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g file de cod sau merluciu 100 g creveți 3 cepe 3 căței de usturoi 1 morcov ½ bulb de fenicul 2 linguri suc de […]

Salata_de_vinete_cu_chimen

Salata de vinete cu chimen

Salata de vinete cu chimen din: vinete, usturoi, chimen, maghiran, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mari 2 catei de usturoi o lingura chimen macinat 1/2 lingurita maghiran o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Vinetele curăţate de coajă şe taie cuburi şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se […]

Desert cu caise si fidea

Desert cu caise si fidea din: fidea, zahar, oua, zahar vanilat, caise, lapte, sare, unt. Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 5 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 500 g caise 100 ml lapte sare unt Mod de preparare: Fierbi fideaua în apă cu sare pentru 5-7 minute. O scurgi apoi de apă şi o […]

Sote_de_ciuperci_pe_pat_de_paste_08

Reteta zilei: Sote de ciuperci pe pat de paste

Sote de ciuperci pe pat de paste din: ulei de masline, ciuperci, ardei iute, patrunjel, mascarpone, lamaie, sare, piper, parmezan, paste. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 300g ciuperci 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 2 linguri de frunze de pătrunjel, tocat 3 linguri branza mascarpone Sucul de la o jumatate […]

Friptură de mistreţ

Friptură de mistreţ: carne de porc mistret, ulei, ceapa, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, piper, sare, cartofi, pasta de rosii cu ardei. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc mistreţ 200 ml ulei 1 ceapă 1-2 foi de dafin rozmarin salvie 250 ml vin alb piper sare 500 g cartofi 4 linguri pastă de […]

Cum se prepara Creveți cu noodles (video)

Creveți cu noodles: Ingrediente: creveți sos de pește sos de soia sos dulce-iute ulei de susan boabe de coriandru pastă de tamarind noodles pastă de chili frunze de arpagic frunze de coriandru Cum se prepara Creveți cu noodles:

File de cod cu cartofi

File de cod cu cartofi: file de cod, sare, piper, lamaie, faina, unt, busuioc, mustar, ulei de masline, usturoi, zahar. Ingrediente: fileuri de cod (de 180 g fiecare) sare piper 3 linguri suc de lămâie 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură busuioc 3 căţei de usturoi 2 linguri muştar 8 linguri ulei de […]

Gem_de_catina

Gem de catina

Gem de catina din: catina, zahar. Ingrediente: 2 kg catina 800 g zahar     Mod de preparare: Alegi fructe intens colorate, care se coc la sfârșitul lunii octombrie. Pui boabele de cătină în strecurătoare și le treci prin jet de apă rece, apoi le cureți de codițe. Le pui la fiert într-o cratiță smălțuită, […]

Peşte alb cu sos picant

Peşte alb cu sos picant:  file de peste, faina, piper, oua, usturoi, boia dulce, ulei, otet, cimbru verde,  ceapa verde, zahar tos. Ingrediente: 6 fileuri de peşte alb 1/2 ceaşcă făină 1/2 lingură piper măcinat 3 ouă 1 căpăţână usturoi pisat 1 lingură boia dulce 1 ceaşcă ulei   Ingrediente sos: 1 ceaşcă oţet alb […]

Prăjitură cu cremă de morcov, dovleac si rodie

Prăjitură cu cremă de morcov, dovleac si rodie: oua, zahar fin, faina, nuci, roscove, morcovi, dovleac, frisca lichida, miere, agar-agar, rodie. Ingrediente blat: 3 ouă 3 linguri zahăr fin 3 linguri făină 100 g nuci caramelizate şi tocate mărunt 1 lingură pudră de roşcove Ingrediente cremă: 400 g morcovi 250 g piure de dovleac copt […]

Salata_de_sfecla_rosie_fasole_boabe_si_morcovi

Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi

Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi: sfecla rosie, fasole boabe, morcov, ceapa rosie, ulei de masline, otet de mere, miere de albine, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 2 bucăţi mici de sfeclă roşie 150 g fasole boabe (fiartă în casă sau din conservă) 1 morcov potrivit 1 ceapă roşie 2 linguri ulei de […]

Prajitura cu bezea si mere

Prajitura cu bezea si mere din: galbenusuri, lapte, ulei, zahar, faina, praf de copt, coaja de portocala, mere, scortisoara, albusuri, sare. Ingrediente pentru blat: 5 gălbenuşuri 10 linguri lapte 10 linguri ulei 8 linguri zahăr 12 linguri făină 1 plic praf de copt coajă rasă de portocală Ingrediente pentru umplutură: 1,3 kg mere 3-4 linguri […]

Supa_de_praz_cu_broccoli_04

Reteta zilei: Supa de praz cu broccoli

Supa de praz cu broccoli din: praz, unt, cartofi, broccoli, supa de pui. Ingrediente: 2 fire de praz 2 linguri unt 2 cartofi 1 cana de broccoli fiert 4 cesti de supa de pui     Mod de preparare: Se topeste untul si se adauga prazul. Gatiti timp de 15 minute. Tocati cartofii și adăugați peste […]

Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_zmeura

Tort cu crema de ciocolata si zmeura

Tort cu crema de ciocolata si zmeura din: unt, cacao neagra, zahar pudra, esenta de vanilie, oua, faina, bicarbonat, saare, iaurt, frisca, esenta de rom, zmeura. Ingrediente pentru blat:  340 g unt 85 g cacao neagră 500 g zahăr praf 1 linguriţă esenţă de vanilie 4 ouă 280 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă […]

Castraveti umpluti cu salata de ton

Castraveti umpluti cu salata de ton din: castravete, maioneza, ceapa verde, ton, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 castravete mare 200 ml maioneză 1 legătură ceapa verde 1 conservă de ton 1/2 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Castravetele îl cureţi, apoi îl tai bucăţi de 4-5 cm. Acestora le scobeşti miezul din interior. Tonul […]

Supa_de_porumb_si_pui

Supa de porumb si pui

Supa de porumb si pui: supa de pui, boabe de porumb, ou, amidon alimentar, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 500 ml supă strecurată de pui (poate fi preparată şi din 2 cubuleţe concentrat de pui) 1 conservă mică (300 ml) boabe de porumb dulce 1 ou 1 linguriţă amidon alimentar 3-4 codiţe de ceapă verde […]

Budinca de fasole verde cu branza

Budinca de fasole verde cu branza din: oua, fasole verde, branza, ardei rosu, rosii, faina, pesmet, smantana, ceapa, bicarbonat, ulei, sare, piper, cimbru, marar. Ingrediente: 4-5 ouă 600 g fasole verde fideluţă 1 bol mic cu brânză rasă amestec (caş de oi şi de vaci) 1 ardei roşu 2-3 roşii 3-4 linguri făină integrală sau […]

Vita stroganoff cu piure

Muşchi sote de vită Stroganoff

Muşchi sote de vită Stroganoff: muschi de vita, faina, sos Worcestershire, coniac, supa de vita, ceapa, usturoi, unt, ulei de masline, sare, piper, dovlecel, ardei gras, morcov, conopida, sos de visine. Ingrediente: 500 g muşchi de vită 1 lingură făină 1 lingură sos Worcestershire 60 ml coniac 300 ml supă strecurată de vită 1 ceapă […]

Cotlet de miel cu rozmarin, cartofi si sos de verdeţuri

Cotlet de miel cu rozmarin, cartofi si sos de verdeţuri: cotlet de miel, cartofi, cimbru, rozmarin, lapte, sare, sare, piper, ulei supa de legume, vin, ceapa, usturoi, ienupar boabe, cardamon, praf de curcuma, frunza de dafin, rodii,morcov, marar, spanac, ceapa verde, lapte. Ingrediente: 2 bucăţi de cotlet de miel 200 g cartofi cimbru rozmarin 50 […]

Aripi_de_pui_in_crusta_05

Reteta zilei: Aripi de pui in crusta

Aripi de pui in crusta din: aripi de pui, praf de curry, sare, supa de pui, smantana, ceapa rosie, cimbru, faina, ulei, branza albastra. Ingrediente: 8-10 aripi de pui, tăiate în două 1 lingura praf de curry 1 linguriță de sare 300ml supa de pui 200ml smantana 1 ceapa rosie, feliata 1 buchet cimbru proaspat […]

Ciorba_de_rosii_cu_carne_de_pasare

Ciorba de rosii cu carne de pasare

Ciorba de rosii cu carne de pasare din: carne de gaina, rosii, morcov, ardei gras, orez, smantana, frunza de telina, sare. Ingrediente: 100 g carne de gaina fiarta 300 g rosii 1 morcov 1/2 ardei gras 1 lingura orez 1 lingura smantana 1 frunza mica de telina sare   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, […]

Ciorbă de berbec cu legume

Ciorbă de berbec cu legume: carne de berbec, morcovi, ulei, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei gras, bulion, ceapa, telina, cartofi, radacina de  patrunjel, radacina de pastarnac, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2 morcovi 100 ml ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 300 g varză 300 g roşii 2 ardei […]

Tocanita_moldoveneasca_pentru_iarna

Tocanita moldoveneasca pentru iarna

Tocanita moldoveneasca pentru iarna din: ardei grasi, vinete, morcovi, ceapa, varza alba, ulei, orez, rosii, sare, piper boabe. Ingrediente: 10 ardei grasi 4 vinete 4 morcovi 1 kg ceapa 1/4 capatana varza alba 200 ml ulei 1 cescuta orez 1 kg rosii sare 1 lingurita piper boabe   Mod de preparare: Coci ardeii, iar după […]

Pulpe_de_rata_cu_legume

Pulpe de rata cu legume

Pulpe de rata cu legume din: pulpe de rata, morcovi, spanac, cartofi, telina, usturoi, supa de pui, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de rata 4 morcovi 200 g spanac 2 cartofi 2 fire de telina 4 catei de usturoi 330 ml supa de pui sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie fara ulei se […]

6 alimente probiotice pentru imunizarea organismului

Virozele respiratorii şi răcelile sunt riscurile la care ne expunem atunci când temperaturile alternează. Alimentaţia dezechilibrată, stresul şi lipsa somnului sunt factorii care ne pun în pericol sistemul imunitar. În prag de sezon rece, sănătatea întregului nostru organism poate depinde doar de câteva mici microorganisme: probioticele. Aceste bacterii benefice şi microbi care trăiesc în intestine […]

Clafoutis_cu_rosii

Clafoutis cu rosii

Clafoutis cu rosii din: rosii, oua, lapte integral, faina, cascaval, unt, sare. Ingrediente: 500 g rosii mici 3 oua 300 ml lapte integral 3 linguri faina 4 linguri cascaval ras 50 g unt un praf sare   Mod de preparare: Se topesc 25 g unt, iar roşiile se spală şi se lasă la scurs. Se […]

Sirop_din_flori_de_soc

Sirop din flori de soc

Sirop din flori de soc din: zahar, lamaie, flori de soc. Ingrediente: 500 g zahar 1 lamaie 5-6 buchetele de flori de soc     Mod de preparare: Se dă în fiert zahărul cu 500 ml apă; se lasă să fiarbă cca 5 min., până ce se îngroaşă. Se lasă să se răcorească. Se spală […]

Supa_de_rosii_cu_busuioc_si_crutoane_07

Reteta zilei: Supa de rosii cu busuioc si crutoane

Supa de rosii cu busuioc si crutoane din: rosii, sos de rosii, supa de pui, busuioc, crutoane. Ingrediente: 2 cutii de rosii cubulete 1 cutie sos de roșii 1 l supa de pui 15 frunze de busuioc crutoane, pentru servire     Mod de preparare: Se toaca busuiocul, pastrati deoparte putin pentru servire. Intr-o oala […]

Carne de iepure cu vin si sos de rosii

Pulpe de iepure cu sos de rosii si masline

Pulpe de iepure cu sos de rosii si masline din: pulpe iepure, rosii, masline, ceapa, usturoi, ardei gras, vin alb, cub concetrat de pasare, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe iepure 5-6 rosii bine coapte 250 g masline verzi fara samburi o ceapa 2 catei de usturoi un ardei gras 100 ml vin alb 4 linguri […]

Bulion_de_rosii_cu_miere_pentru_iarna

Bulion de rosii cu miere pentru iarna

Bulion de rosii cu miere pentru iarna din: rosii, miere. Ingrediente: 10 kg rosii 10 linguri miere     Mod de preparare: Speli roșiile, le cureți de cotoare și le treci prin separatorul de semințe și coji sau treci cantități mici printr-o sită. Torni sucul obținut într-o oală mare sau în 2-3 vase mici. Fierbi […]

Reteta orez cu caise

Prajitura cu caise si orez

Prajitura cu caise si orez din: faina, zahar, sare, ou, unt, lapte, orez, branza de vaci, budinca de vanilie, caise, gem de caise. Ingrediente: blat: 300 g faina 70 g zahar sare 1 ou 180 unt rece umpltura: 500 ml lapte 150 g zahar 125 g orez cu bob rotund coaja rasa de la o […]

Gogosari_in_suc_de_rosii

Gogosari in suc de rosii

Gogosari in suc de rosii din: rosii, gogosari, sare, boabe de piper, foi de dafin, zahar, ulei, frunze de telina, frunze de patrunjel. Ingrediente: 15 kg rosii 4 kg gogosari sare 1 plic (20 g) boabe de piper 1 plic (15 g) foi de dafin 1 kg zahar 1 l ulei frunze de telina si […]

Sos_dulce_cu_ardei_iute

Sos dulce cu ardei iute

Sos dulce cu ardei iute din: stafide, rosii, radacina de ghimbir, usturoi, ardei iuti, otet din vin alb, sare, zahar brun. Ingrediente: 200 g stafide 4 rosii mari si bine coapte 1 bucata de 5 cm radacina de ghimbir 3 catei de usturoi 150 g ardei iuti 200 ml otet din vin alb sare 300 g […]

Minibriose_cu_zmeura

Minibriose cu zmeura

Minibriose cu zmeura din: faina, zahar tos, zahar pudra, unt, oua, zmeura, sare, praf de copt. Ingrediente: 200 g faina 50 g zahar tos 50 g zahar pudra 120 g unt 2 oua 150 g zmeura un praf sare 1/2 pliculet praf de copt   Mod de preparare: Untul moale se amestecă cu cele două […]

Budinca de fasole verde cu branza rasa

Budinca de fasole verde cu branza rasa din: fasole verde, oua, lapte, faina, ulei, unt, branza rasa, patrunjel, marar. Ingrediente: 600 g fasole verde 4 ouă 300 ml lapte 2 linguri făină ulei sau unt 4 linguri brânză rasă pătrunjel verde sau mărar   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea verde, o tai în […]

Vita_picanta_crocanta_08

Reteta zilei: Vita picanta crocanta

Vita picanta crocanta din: ulei, vita, sare, piper, morcov, faina de porumb, bicarbonat, condimente, apa. Ingrediente: 1 l ulei de ulei 2 fripturi de vita, 250g fiecare Sare și piper proaspăt măcinat 1 morcov, taiat fasii Ingrediente pentru aluat: 2 linguri de faina de porumb 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1 lingura condimente, dupa preferinta […]

Gazpacho_cu_crutoane

Gazpacho cu crutoane

Gazpacho cu crutoane din: rosii, castravete, ardei gras, ceapa, usturoi, otet din vin, sare, piper, ulei, apa, smantana, boabe de porumb, crutoane, patrunjel. Ingrediente: 6 rosii bine coapte un castravete un ardei gras rosu un ardei gras verde 2 cepe mici un catel de usturoi 6 linguri otet din vin sare piper 100 ml ulei […]

Tocanita_de_ciuperci_cu_verdeata_si_ceapa

Tocanita de ciuperci cu verdeata si ceapa

Tocanita de ciuperci cu verdeata si ceapa din: ciuperci, pasta de rosii, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: o conserva mica ciuperci feliate 5 linguri pasta de rosii o ceapa 2 linguri ulei o legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: In ulei încins se căleşte cea-pa spălată, curăţată si tocată şi, după ce […]

Oua_in_chifle

Oua in chifle

Oua in chifle din: chifle, oua, lapte, unt, condimente. Ingrediente: 4 chifle 4 oua 100 ml lapte 25 g unt condimente, dupa gust     Mod de preparare: Chiflele se trec rapid prin laptele pus într-un bol si apoi li se decupează un capac. Se scobesc uşor chiflele de miezul de la interior. Se asază […]

Dovlecei_cu_rosii_si_telina_pentru_iarna

Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna

Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna din: dovlecei, rosii, frunze de telina, sare. Ingrediente: 3 kg dovlecei 3 kg rosii 1 legatura frunze de telina 2 linguri sare   Mod de preparare: Speli legumele şi frunzele de ţelină. Tai dovleceii în jumătăţi, pe lungime. îi cureţi de seminţe, apoi îi tai în cubuleţe. Opăreşti […]

Chutney_de_prune_cu_ghimbir

Chutney de prune cu ghimbir

Chutney de prune cu ghimbir din: prune, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ulei, ardei iute, otet, apa, zahar brun, sos de soia, scortisoara, seminte de fenicul, anason, piper rosu. Se potriveste cu friptura de porc si de pui. Ingrediente: 2 kg prune 1 ceapa mare 5 cm radacina de ghimbir 3 catei de usturoi 100 […]

Peste rasol cu legume

Rasol de peste cu cartofi natur

Rasol de peste cu cartofi natur din: peste, morcov, patrunjel, foaie de dafin, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g peste (crap slab, stiuca sau salau) 5-6 felii morcov 4-5 cartofi 1 foaie de dafin patrunjel verde 1 lingurita zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Se fierb legumele împreună cu foaia […]

Cum_se_prepara_Inghetata_cu_mango

Cum se prepara Înghețată cu mango (video)

O reteta simpla si delicioasa de inghetata de mango Poate te intereseaza si: Inghetata de menta cu coacaze Inghetata cu lapte de soia Inghetata cu pere si ciocolata Inghetata cu migdale si cirese Inghetata de banane cu unt de arahide   Cum se prepara Înghețată cu mango: Ingrediente: smântână dulce mango cointreau kaki Cum se […]

Ciuperci_umplute_cu_spanac_si_branza_07

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu spanac si branza

Ciuperci umplute cu spanac si branza din: ciuperci, branza albastra, spanac, ceapa, pesmet, unt topit. Ingrediente: ciuperci brânză albastra spanac ceapă pesmet Unt topit   Mod de preparare: Spalati si curatati ciupercile. Intr-o tigaie adaugati ulei de masline, apoi ceapa, gatiti cateva minute si adaugati spanacul. Gatiti cateva minute. Lasati sa se raceasca, apoi dati […]

Gogosari_umpluti_la_cuptor

Gogosari umpluti la cuptor

Gogosari umpluti la cuptor din: gogosari, conopida, carne tocata de curcan, orez, ceapa, ardei verzi, pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 10 gogoșari mijlocii 1 conopidă mică 900 g carne tocată de curcan 2 linguri orez 2 cepe mici 10 ardei verzi 50 g paste de tomate boia dulce piper măcinat sare   […]

Supa de varza alba

Supa de varza alba din: varza alba, ulei, paste fainoase, cimbru, marar, iaurt. Ingrediente: 150 g varza alba 1 lingurita ulei 25 g paste fainoase cimbru marar 2 linguri iaurt         Mod de preparare: Se curăţă varza, se spală, se taie mărunt şi se pune la fiert cu circa 400 ml apă. […]

Sos_de_ardei_cu_telina_si_ceapa_rosie

Sos de ardei cu telina si ceapa rosie

Sos de ardei cu telina si ceapa rosie din: ardei, telina, ceapa rosie, otet de mere, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei mare 2 țeline mici 1 ceapă roșie 2 linguri oțet de mere 1 linguriță zahăr 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai mărunt ceapa, ardeiul și […]

Ciorba_de_rosii_cu_carne_de_pasare

Ciorba de rosii cu carne de pasare

Ciorba de rosii cu carne de pasare din: carne de gaina, rosii, morcov, ardei gras, orez, smantana, frunza de telina, sare. Ingrediente: 100 g carne de gaina fiarta 300 g rosii 1 morcov 1/2 ardei gras 1 lingura orez 1 lingura smantana 1 frunza mica de telina sare   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, […]

Ciorbă de berbec cu legume

Ciorbă de berbec cu legume: carne de berbec, morcovi, ulei, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei gras, bulion, ceapa, telina, cartofi, radacina de  patrunjel, radacina de pastarnac, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2 morcovi 100 ml ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 300 g varză 300 g roşii 2 ardei […]

Tocanita_moldoveneasca_pentru_iarna

Tocanita moldoveneasca pentru iarna

Tocanita moldoveneasca pentru iarna din: ardei grasi, vinete, morcovi, ceapa, varza alba, ulei, orez, rosii, sare, piper boabe. Ingrediente: 10 ardei grasi 4 vinete 4 morcovi 1 kg ceapa 1/4 capatana varza alba 200 ml ulei 1 cescuta orez 1 kg rosii sare 1 lingurita piper boabe   Mod de preparare: Coci ardeii, iar după […]

Pulpe_de_rata_cu_legume

Pulpe de rata cu legume

Pulpe de rata cu legume din: pulpe de rata, morcovi, spanac, cartofi, telina, usturoi, supa de pui, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de rata 4 morcovi 200 g spanac 2 cartofi 2 fire de telina 4 catei de usturoi 330 ml supa de pui sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie fara ulei se […]

6 alimente probiotice pentru imunizarea organismului

Virozele respiratorii şi răcelile sunt riscurile la care ne expunem atunci când temperaturile alternează. Alimentaţia dezechilibrată, stresul şi lipsa somnului sunt factorii care ne pun în pericol sistemul imunitar. În prag de sezon rece, sănătatea întregului nostru organism poate depinde doar de câteva mici microorganisme: probioticele. Aceste bacterii benefice şi microbi care trăiesc în intestine […]

Clafoutis_cu_rosii

Clafoutis cu rosii

Clafoutis cu rosii din: rosii, oua, lapte integral, faina, cascaval, unt, sare. Ingrediente: 500 g rosii mici 3 oua 300 ml lapte integral 3 linguri faina 4 linguri cascaval ras 50 g unt un praf sare   Mod de preparare: Se topesc 25 g unt, iar roşiile se spală şi se lasă la scurs. Se […]

Sirop_din_flori_de_soc

Sirop din flori de soc

Sirop din flori de soc din: zahar, lamaie, flori de soc. Ingrediente: 500 g zahar 1 lamaie 5-6 buchetele de flori de soc     Mod de preparare: Se dă în fiert zahărul cu 500 ml apă; se lasă să fiarbă cca 5 min., până ce se îngroaşă. Se lasă să se răcorească. Se spală […]

Supa_de_rosii_cu_busuioc_si_crutoane_07

Reteta zilei: Supa de rosii cu busuioc si crutoane

Supa de rosii cu busuioc si crutoane din: rosii, sos de rosii, supa de pui, busuioc, crutoane. Ingrediente: 2 cutii de rosii cubulete 1 cutie sos de roșii 1 l supa de pui 15 frunze de busuioc crutoane, pentru servire     Mod de preparare: Se toaca busuiocul, pastrati deoparte putin pentru servire. Intr-o oala […]

Carne de iepure cu vin si sos de rosii

Pulpe de iepure cu sos de rosii si masline

Pulpe de iepure cu sos de rosii si masline din: pulpe iepure, rosii, masline, ceapa, usturoi, ardei gras, vin alb, cub concetrat de pasare, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe iepure 5-6 rosii bine coapte 250 g masline verzi fara samburi o ceapa 2 catei de usturoi un ardei gras 100 ml vin alb 4 linguri […]

Bulion_de_rosii_cu_miere_pentru_iarna

Bulion de rosii cu miere pentru iarna

Bulion de rosii cu miere pentru iarna din: rosii, miere. Ingrediente: 10 kg rosii 10 linguri miere     Mod de preparare: Speli roșiile, le cureți de cotoare și le treci prin separatorul de semințe și coji sau treci cantități mici printr-o sită. Torni sucul obținut într-o oală mare sau în 2-3 vase mici. Fierbi […]

Reteta orez cu caise

Prajitura cu caise si orez

Prajitura cu caise si orez din: faina, zahar, sare, ou, unt, lapte, orez, branza de vaci, budinca de vanilie, caise, gem de caise. Ingrediente: blat: 300 g faina 70 g zahar sare 1 ou 180 unt rece umpltura: 500 ml lapte 150 g zahar 125 g orez cu bob rotund coaja rasa de la o […]

Gogosari_in_suc_de_rosii

Gogosari in suc de rosii

Gogosari in suc de rosii din: rosii, gogosari, sare, boabe de piper, foi de dafin, zahar, ulei, frunze de telina, frunze de patrunjel. Ingrediente: 15 kg rosii 4 kg gogosari sare 1 plic (20 g) boabe de piper 1 plic (15 g) foi de dafin 1 kg zahar 1 l ulei frunze de telina si […]

Sos_dulce_cu_ardei_iute

Sos dulce cu ardei iute

Sos dulce cu ardei iute din: stafide, rosii, radacina de ghimbir, usturoi, ardei iuti, otet din vin alb, sare, zahar brun. Ingrediente: 200 g stafide 4 rosii mari si bine coapte 1 bucata de 5 cm radacina de ghimbir 3 catei de usturoi 150 g ardei iuti 200 ml otet din vin alb sare 300 g […]

Minibriose_cu_zmeura

Minibriose cu zmeura

Minibriose cu zmeura din: faina, zahar tos, zahar pudra, unt, oua, zmeura, sare, praf de copt. Ingrediente: 200 g faina 50 g zahar tos 50 g zahar pudra 120 g unt 2 oua 150 g zmeura un praf sare 1/2 pliculet praf de copt   Mod de preparare: Untul moale se amestecă cu cele două […]

Budinca de fasole verde cu branza rasa

Budinca de fasole verde cu branza rasa din: fasole verde, oua, lapte, faina, ulei, unt, branza rasa, patrunjel, marar. Ingrediente: 600 g fasole verde 4 ouă 300 ml lapte 2 linguri făină ulei sau unt 4 linguri brânză rasă pătrunjel verde sau mărar   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea verde, o tai în […]

Vita_picanta_crocanta_08

Reteta zilei: Vita picanta crocanta

Vita picanta crocanta din: ulei, vita, sare, piper, morcov, faina de porumb, bicarbonat, condimente, apa. Ingrediente: 1 l ulei de ulei 2 fripturi de vita, 250g fiecare Sare și piper proaspăt măcinat 1 morcov, taiat fasii Ingrediente pentru aluat: 2 linguri de faina de porumb 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1 lingura condimente, dupa preferinta […]

Gazpacho_cu_crutoane

Gazpacho cu crutoane

Gazpacho cu crutoane din: rosii, castravete, ardei gras, ceapa, usturoi, otet din vin, sare, piper, ulei, apa, smantana, boabe de porumb, crutoane, patrunjel. Ingrediente: 6 rosii bine coapte un castravete un ardei gras rosu un ardei gras verde 2 cepe mici un catel de usturoi 6 linguri otet din vin sare piper 100 ml ulei […]

Tocanita_de_ciuperci_cu_verdeata_si_ceapa

Tocanita de ciuperci cu verdeata si ceapa

Tocanita de ciuperci cu verdeata si ceapa din: ciuperci, pasta de rosii, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: o conserva mica ciuperci feliate 5 linguri pasta de rosii o ceapa 2 linguri ulei o legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: In ulei încins se căleşte cea-pa spălată, curăţată si tocată şi, după ce […]

Oua_in_chifle

Oua in chifle

Oua in chifle din: chifle, oua, lapte, unt, condimente. Ingrediente: 4 chifle 4 oua 100 ml lapte 25 g unt condimente, dupa gust     Mod de preparare: Chiflele se trec rapid prin laptele pus într-un bol si apoi li se decupează un capac. Se scobesc uşor chiflele de miezul de la interior. Se asază […]

Dovlecei_cu_rosii_si_telina_pentru_iarna

Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna

Dovlecei cu rosii si telina pentru iarna din: dovlecei, rosii, frunze de telina, sare. Ingrediente: 3 kg dovlecei 3 kg rosii 1 legatura frunze de telina 2 linguri sare   Mod de preparare: Speli legumele şi frunzele de ţelină. Tai dovleceii în jumătăţi, pe lungime. îi cureţi de seminţe, apoi îi tai în cubuleţe. Opăreşti […]

Chutney_de_prune_cu_ghimbir

Chutney de prune cu ghimbir

Chutney de prune cu ghimbir din: prune, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ulei, ardei iute, otet, apa, zahar brun, sos de soia, scortisoara, seminte de fenicul, anason, piper rosu. Se potriveste cu friptura de porc si de pui. Ingrediente: 2 kg prune 1 ceapa mare 5 cm radacina de ghimbir 3 catei de usturoi 100 […]

Peste rasol cu legume

Rasol de peste cu cartofi natur

Rasol de peste cu cartofi natur din: peste, morcov, patrunjel, foaie de dafin, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g peste (crap slab, stiuca sau salau) 5-6 felii morcov 4-5 cartofi 1 foaie de dafin patrunjel verde 1 lingurita zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Se fierb legumele împreună cu foaia […]

Cum_se_prepara_Inghetata_cu_mango

Cum se prepara Înghețată cu mango (video)

O reteta simpla si delicioasa de inghetata de mango Poate te intereseaza si: Inghetata de menta cu coacaze Inghetata cu lapte de soia Inghetata cu pere si ciocolata Inghetata cu migdale si cirese Inghetata de banane cu unt de arahide   Cum se prepara Înghețată cu mango: Ingrediente: smântână dulce mango cointreau kaki Cum se […]

Ciuperci_umplute_cu_spanac_si_branza_07

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu spanac si branza

Ciuperci umplute cu spanac si branza din: ciuperci, branza albastra, spanac, ceapa, pesmet, unt topit. Ingrediente: ciuperci brânză albastra spanac ceapă pesmet Unt topit   Mod de preparare: Spalati si curatati ciupercile. Intr-o tigaie adaugati ulei de masline, apoi ceapa, gatiti cateva minute si adaugati spanacul. Gatiti cateva minute. Lasati sa se raceasca, apoi dati […]

Gogosari_umpluti_la_cuptor

Gogosari umpluti la cuptor

Gogosari umpluti la cuptor din: gogosari, conopida, carne tocata de curcan, orez, ceapa, ardei verzi, pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 10 gogoșari mijlocii 1 conopidă mică 900 g carne tocată de curcan 2 linguri orez 2 cepe mici 10 ardei verzi 50 g paste de tomate boia dulce piper măcinat sare   […]

Supa de varza alba

Supa de varza alba din: varza alba, ulei, paste fainoase, cimbru, marar, iaurt. Ingrediente: 150 g varza alba 1 lingurita ulei 25 g paste fainoase cimbru marar 2 linguri iaurt         Mod de preparare: Se curăţă varza, se spală, se taie mărunt şi se pune la fiert cu circa 400 ml apă. […]

Sos_de_ardei_cu_telina_si_ceapa_rosie

Sos de ardei cu telina si ceapa rosie

Sos de ardei cu telina si ceapa rosie din: ardei, telina, ceapa rosie, otet de mere, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei mare 2 țeline mici 1 ceapă roșie 2 linguri oțet de mere 1 linguriță zahăr 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai mărunt ceapa, ardeiul și […]

Tarta_cu_mac_si_caise

Tarta cu mac si caise

Tarta cu mac si caise din: faina, sare, unt, zahar, galbenusuri, oua, branza de vaci, budinca de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, albusuri, mac, caise. Ingrediente: blat: 250 g faina 1 raf de sare 125 g unt 75 g zahar 2 galbenusuri umplutura: 120 g unt 300 g zahar 4 oua 1 kg […]

Branza_de_capra_la_cuptor_cu_salata_de_rosii

Branza de capra la cuptor cu salata de rosii

Branza de capra la cuptor cu salata de rosii din: ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline, masline negre, rosii, branza de capra. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri otet balsamic sare piper 10 linguri ulei de masline 60 g masline negre (fara samburi) 1,2 kg rosii 2 rondele de […]

Cum se prepara Linguini cu midii (video)

Linguini cu midii: Ingrediente: ulei de măsline paste, midii anșoa ardei iute usturoi roșii cherry vin alb cimbru  Cum se prepara Linguini cu midii   Pofta buna!

Tarta_picanta_cu_sunca_telemea_si_ceapa

Tarta picanta cu sunca, telemea si ceapa

Tarta picanta cu sunca, telemea si ceapa din: aluat de foi, telemea, branza de vaci, smantana, oua, suc d elamaie, ceapa, unt, sunca de parma, ruccola. Ingrediente: 400 g aluat de foi 150 telemea 150 g branza de vaci 50 g smantana 2 oua suc de lamaie 400 g ceapa 2 linguri unt 8 felii […]

Lebar_cu_oua_si_cartofi

Lebar cu oua si cartofi

Lebar cu oua si cartofi din: cartofi, fierti, ulei, ceapa, faina, sare, piper, lebar, castraveciori murati. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja( in ziua precedenta) 6 linguri ulei 2 cepe 1 lingura faina sare piper 4 felii de ebar (a 150 g) 4 castarveciori murati   Mod de preparare: Se decojesc cartofii, se taie […]

Salata_de_ananas_copt_cu_ceapa_si_suc_de_lamaie_07

Reteta zilei: Salata de ananas copt cu ceapa si suc de lamaie

Salata de ananas copt cu ceapa si suc de lamaie din: ananas, ceapa rosie, usturoi, sare de mare, ardei iute, coriandru, lamaie, piper. Ingrediente: 1 ananas 1/2 ceapă roșie 2 catei de usturoi 1/4 linguriță de sare de mare 1/4 ardei iute 2 linguri coriandru 1/2 lamaie piper negru proaspăt macinat Mod de preparare: Curatati […]

Salau cu rosii si patrunjel

Salau cu rosii si patrunjel din: salau, ceapa, ardei gras, rosii, vin alb, faina, ulei, otet, ardei iute, dafin, lamaie, boabe de piper, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 şalău proaspăt (2 kg) 5 cepe roşii 2 ardei graşi 600 g roşii 100 ml vin alb sec 2 linguri cu făină 100 ml ulei 2 linguri […]

Desert cu coacaze si lamaie

Desert cu coacaze si lamaie din: cirese, faina, coacaze, zahar, oua, unt, praf de copt, lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 300 g cireşe fără sâmburi 250 g făină 100 g coacăze zahăr 4 ouă 250 g unt 1 plic praf de copt 1 lămâie 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor   Mod […]

Somn cu ciuperci

Somn cu ciuperci: peste, somn, unt, ciuperci, usturoi, sare, piper, lamaie, patrunjel, faina, vin alb. Ingrediente: 1 kg somn 100 g unt 1/2 kg ciuperci 2-3 căţei de usturoi sare piper lămâie 3 linguri făină pătrunjel vin alb     Mod de preparare: Speli peştele şi îl porţionezi. Bucăţile de peşte le dai prin făină […]

Plăcintă cu branză, caşcaval şi spanac

Plăcintă cu brânză, caşcaval şi spanac: faina, lapte, unt, ulei, drojdie, sare, susan, spanac, spanac, telemea, urda, cascaval, ou. Ingrediente foitaj: 600 g făină 300 ml lapte 100 g unt 4 linguri ulei drojdie sare susan Ingrediente umplutură: 400 g spanac 200 g telemea 100 g urdă 100 g caşcav Ingrediente decor: susan 1 ou […]

Ravioli_cu_morcovi_si_pesto_de_busuioc

Ravioli cu morcovi şi pesto de busuioc

Ravioli cu morcovi şi pesto de busuioc din: oua, galbenusuri, faina, curcuma, sare, ulei de masline, suc de portocale, ceapa, morcovi, miere, chimeb, branza feta, piper, spanac, busuioc, nuci caju, usturoi, parmezan. Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 300 g faina 1 lingurita curcuma sare 150 ml ulei de masline 150 ml suc de portocale 1 […]

Salată de peşte afumat cu castraveciori

Salată de peşte afumat cu castraveciori: castraveti acrii, gogosari acrii, morcov, cartofi, pastarnac, sprot afumat, telina. Ingrediente: 2 castraveciori acri 1 gogoşar acru 2 morcovi mărişori (pot fi şi fierţi) 2 cartofi mari (fierţi) 1 rădăcină păstârnac 300 g şprot afumat sau macrou 1 bucată ţelină mică (fiartă)   Mod de preparare: Cartofii, ţelina şi, […]

Vinete_cu_sos_de_rosii_08

Reteta zilei: Vinete cu sos de rosii

Vinete cu sos de rosii din: vinete, sare de mare, ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de chili, scortisoara, rosii, patrunjel. Ingrediente: 2 vinete, tăiate felii subțiri sare de mare ulei de masline 1 ceapa mica, cuburi 2 catei de usturoi 1/4 lingurita fulgi de chili scorțișoară 1 cutie rosii cubulete 2 linguri patrunjel proaspat, […]

Prajitura_cu_lamaie_si_crema_de_lapte

Prajitura cu lamaie si crema de lapte

Prajitura cu lamaie si crema de lapte din: lapte, zahar, ulei, amoniac, lamaie, vanilie, faina, unt, zeama de lamaie. Ingrediente pentru aluat:  15 linguri lapte 15 linguri zahăr 15 linguri ulei 1 linguriţă amoniac coajă de lămâie vanilie făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: 1/2 l lapte 200 g zahăr 8 linguri făină 1 pachet […]

Supă de porumbel cu taitei

Supă de porumbel cu taitei: porumbel,taitei, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, usturoi, ceapa, ardei rosu, legume, sare, boabe de piper negru, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 porumbel tânăr de 250-300 g şi măruntaie 2 cuiburi de tăiţei cu ou 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei roşu 1 […]

Chiftelute marinate in sos de rosii

Chiftelute marinate in sos de rosii din: carne de vite, cartof, ceapa, patrunjel, curcuma, piper alb, sare, nucsoara, ulei, ceapa, frunze de telina, scortisoara, sos de rosii. Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel tocată 1 cartof 1 ceapă 1/2 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă curcuma 1 linguriţă piper alb 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă nucşoară 2 […]

Musaca de macrou

Musaca de macrou: macrou, cartofi, praz, lapte, unt, smantana, rosii in bulion, pesmet, oua, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg macrou 2 kg cartofi 1 fir de praza lapte unt (margarină) pentru piure 200 g smântână 1 cutie de roşii în bulion pesmet 2 ouă 1 lămâie 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii […]

Pulpe_de_pui_la_tigaie_pe_pat_de_cuscus_07

Reteta zilei: Pulpe de pui la tigaie pe pat de cuscus

Pulpe de pui la tigaie pe pat de cuscus din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, piper, conopida, ceapa, usturoi, otet de vin alb, rosii cherry, masline, capere, patrunjel, cuscus. Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de măsline 5-6 pulpe de pui Sare și piper 1/2 conopidă, tăiată în buchețele 1 ceapă, feliata 4 catei de […]

Piept_de_pui_cu_leurda_si_taitei

Piept de pui cu leurda si taitei

Piept de pui cu leurda si taitei din: piept de pui, ulei de masline, sare, piper, ceapa verde, vin alb, smantana, sparanghel verde, rosii, taitei, leurda. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) 4 linguri ulei de masline sare piper 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smantana 500 g […]

Dulceata delicioasa de caise

Dulceata delicioasa de caise din: caise, apa, apa de var, lamaie. Ingrediente: 1 kg caise coapte 3 pahare cu apă 1 l apă de var limpede 1/2 lămâie     Mod de preparare: Alegi caise coapte, potrivit de mari. După ce le-ai curăţat de coajă, pui caisele în apă limpede de var, timp de 3 […]

Omleta_cu_verdeata_si_smantana

Omleta cu verdeata si smantana

Omleta cu verdeata si smantana din: faina, oua, lapte, sare, frunze de sfecla, piper, usturoi, suc de lamaie, ceapa verde, hasmatuchi, unt, smantana. Ingrediente: 2 linguri faina 12 oua 8 linguri lapte sare 200 g frunze tinere de sfecla sau spanac piper 1 catel de usturoi circa 1 lingura suc de lamaie 1 legatura ceapa […]

Gem_parfumat_de_caise

Gem parfumat de caise

Gem parfumat de caise din: caise, zahar. Ingrediente:  3 kg caise 1 kg zahăr       Mod de preparare: Alegi caisele bine coapte şi le cureţi de sâmburi, rupându-le în două. lei o cratiţă de 6 litri, pui caisele în cratiţă, apoi zahărul peste ele şi le laşi să stea câteva ore. Introduci cratiţa […]

Pui_la_cuptor_cu_rozmarin_si_usturoi

Pui la cuptor cu rozmarin si usturoi

Pui la cuptor cu rozmarin si usturoi din: pui, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline, supa. Ingrediente: 1 pui (cira 1,4 kg) 4-6 fire rozmarin 2 capatani de usturoi sare piper 2 linguri ulei de masline 250 ml supa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală puiul pe dinafară şi […]

Marmelada de corcoduse cu aroma de migdale

Marmelada de corcoduse cu aroma de migdale din: corcoduse, zahar, esenta de migdale. Ingrediente: 10 kg corcoduşe galbene şi roşii 8 kg zahăr esenţă de migdale     Mod de preparare: Dai prin sită corcoduşele coapte, pentru a sepa­ra pulpa de sâmburi şi coajă. Compoziţia astfel obţinută o fierbi cu zahărul până se îngroaşă, astfel, […]

Salata_de_broccoli_cu_ridichi_si_migdale_08

Reteta zilei: Salata de broccoli cu ridichi si migdale

Salata de broccoli cu ridichi si migdale din: broccoli, ridichi, ardei iute, stafide, menta, iaurt, maioneza, suc de lamaie, sare de mare, migdale. Ingrediente: 1 broccoli 6 ridichi, tăiate felii subțiri 1 ardei iute, fara semințe, tăiat felii subțiri 2 linguri de stafide 1/4 ceasca de menta, tocata 1/4 cană iaurt 1/4 ceasca maioneza 3 […]

Ghiveci cu legume si usturoi

Ghiveci cu legume si usturoi din: fasole verde, morcov, dovlecel, cartofi, ciuperci, telina, usturoi, ceapa, ardei gras, broccoli, amestec de legume, suc de rosii, sare, piper, cimbru verde, patrunjel, ulei. Ingrediente: 300 g fasole verde 1 morcov 1 dovlecel 2 cartofi 4-5 ciuperci 1 ţelină mică 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei gras […]

Dulceata_de_coacaze_cu_zeama_de_lamaie

Dulceata de coacaze cu zeama de lamaie

Dulceata de coacaze cu zeama de lamaie din: coacaze, zahar, lamaie. Ingrediente:  1 kg coacăze alese bob cu bob 1 kg zahăr 1 lămâie       Mod de preparare: Dizolvi zânărul în 1 l apă şi fierbi siropul până ce se leagă obişnuit, ca la orice dulceaţă. Adaugi apoi coacăzele alese, spălate şi zvântate […]

Piept de pui cu crema de branza in lipii

Piept de pui cu crema de branza in lipii din: lipii, piept de pui, crema de branza, rosii, castravete, ardei marar verde, sare, ulei de masline, lamaie, masline. Ingrediente: 4 lipii 1 piept de pui 1 cutie cremă de brânză roşii castravete ardei mărar verde sare ulei de măsline 1 lămâie câteva măsline   Mod […]

Gem_de_pepene_galben

Gem de pepene galben

Gem de pepene galben din: pepene galben, zahar, lamaie, zahar vanilat. Ingrediente:  2 kg pepene galben 300 g zahăr 1 lămâie 2 plicuri zahăr vanilat     Mod de preparare: Cureţi pepenele de coajă şi de seminţe. Tai apoi pepenele bucăţi şi îl mixezi în blender. Storci lămâia, iar zeama obţinută o adaugi peste pepene, […]

Tocanita_de_vita_cu_legume_16

Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume

Tocanita de vita cu legume din: bacon, ceapa, ceapa verde, unt, carne de vita, faina, sare, piper, coniac, supa de vita, mustar dijon, mustar, morcovi, ciuperci, vin rosu. Ingrediente: 300gr bacon, cuburi 1 ceapa mare, tocata marunt 3 fire ceapa verde, tocate 4 linguri unt nesarat 500gr carne de vită, cuburi 2 linguri de faina […]

Tort cu frisca, capsuni si cirese

Tort cu frisca, capsuni si cirese din: oua, zahar, apa, faina, praf de copt, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca lichida, capsuni, struguri, cirese, frunze de menta, zahar vanilat. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 200 g zahăr 30 ml apă rece 8 linguri făină 1 plic praf de copt coaja de la o lămâie […]

Salata_de_paste_cu_rosii_si_busuioc

Salata de paste cu rosii si busuioc

Salata de paste cu rosii si busuioc din: paste, rosii cherry, mozzarella, busuioc, ton, piper, sare. Ingrediente:  250g paste 12 roşii cherry 250 g mozzarella 25 frunze de busuioc proaspăt 1 conservă ton în ulei piper sare Mod de preparare: Fierbi pastele în apă sărată, al dente. Fierbinţi, le scurgi de apă şi le laşi […]

Sirop de menta cu miere

Sirop de menta cu miere din: menta, zahar, miere, lamaie, flori de soc, apa, colorant alimentar. Ingrediente: 500 g mentă 1,5 kg zahăr 2 linguri miere 1 lămâie 4 bucăţi flori de soc 2 l apă colorant alimentar verde Mod de preparare: Din 300 g de mentă faci un ceai concentrat, pe care îl fierbi […]

Compot_gustos_de_piersici

Compot gustos de piersici

Compot gustos de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom. Ingrediente: 5 kg piersici 1 kg zahăr 5 pahare apă 1 linguriță (5 g) salicilat 100 g rom     Mod de preparare: Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, […]

Vinete_cu_ardei_iute_pentru_iarna

Vinete cu ardei iute pentru iarna

Vinete cu ardei iute pentru iarna din: vinete, ulei de masline, usturoi, ardie iute, sare. Ingrediente: 5 kg vinete 300 ml ulei de masline 1 capatana de usturoi 4-5 ardei iuti sare   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi ardeiul iute. Tai usturoiul în felii subţiri, iar ardeiul iute în fâşii fine. Amesteci într-un bol […]

Rulou de pasta de mici

Rulou de pasta de mici din: pasta de mici, telemea de vaca, unt, ulei, oua, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g pastă de mici 300 g telemea de vacă 50 g unt 20 ml ulei 2 ouă piper 1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Telemeaua o pui într-un vas, o sfărâmi şi o amesteci cu untul, […]

Suc_de_rosii_cu_cimbru_tarhon_si_busuioc

Suc de rosii cu cimbru, tarhon si busuioc

Suc de rosii cu cimbru, tarhon si busuioc din: rosii, cimbru, tarhon, busuioc, sare neiodata, zahar. Ingrediente: 10 kg rosii cate 1 legatura de cimbru, tarhon si busuioc 4 linguri sare neiodata 5 linguri zahar   Mod de preparare: Speli roşiile, le îndepărtezi cotoarele, după care tai în felii legumele. Treci roşiile prin separatorul de […]

Supa_crema_de_telina_cu_bacon_crocant_10

Reteta zilei: Supa crema de telina cu bacon crocant

Supa crema de telina cu bacon crocant din: ulei de masline, ceapa, telina, mere, supa de legume, piper, bacon. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, feliata 1 țelină, taiata bucati 2 mere, tăiate bucăți 1 lintru supa de legume 1 lingurita piper negru 3 felii de bacon     Mod de preparare: Adăugați […]

Prajitura cu visine si biscuiti

Prajitura cu visine si biscuiti din: visine, zahar, gris, zahar vanilat, scortisoara, apa, biscuiti, frisca, ciocolata. Ingrediente: 700 g vişine 180 g zahăr 180 g griş 4 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1 l apă biscuiţi simpli 200 ml frişcă 100 g ciocolată pentru glazură   Mod de preparare: Pui vişinele curăţate la fiert […]

Tarta_cu_legume_si_sunca

Tarta cu legume si sunca

Tarta cu legume si sunca din: aluat congelat, mazare, sunca, cartofi, patrunjel, oua, lapte, smantana, telemea. Ingrediente: 1/2 pachet aluat congelat 200 g mazare 200 g sunca 4 cartofi fierti o legatura patrunjel 3 oua 150 ml lapte 100 ml smantana 50 g telemea   Mod de preparare: Aluatul congelat se lasă la dezgheţat. După […]

Paine cu ardei capia

Paine cu ardei capia din: faina, sare, ulei, drojdie uscata, ardei capia. Ingrediente: 450 g făină 1 linguriţă sare ulei 1 plic drojdie uscată 4 ardei capia asortaţi     Mod de preparare: Tai 2 ardei mărunt şi îi înăbuşi în puţin ulei. Tai şi ceilalţi ardei peştişori, îi freci cu puţină sare şi îi […]

Dulceata de soc cu zahar vanilat

Dulceata de soc cu zahar vanilat din: fructe de soc, zahar, sare de lamaie, zeama de lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 1 linguriţă sare de lămâie sau zeama de la o lămâie 3 linguriţe rase zahăr vanilat     Mod de preparare: Rupi fructele de soc de pe […]

Pulpe_de_pui_in_crusta_07

Reteta zilei: Pulpe de pui in crusta

Pulpe de pui in crusta din: pulpe de pui, lapte, ulei, sare, faina, piper, ou. Ingrediente: 4 pulpe de pui, cu piele 300ml lapte 1 l ulei 2 lingurite de sare 200g făină 1 lingurita piper cayenne 1 ou, bătut   Mod de preparare: Așezați carnea de pui intr-un recipient de plastic și capac in […]

Mancărică de berbec cu telina si cartofi

Mancărică de berbec cu telina si cartofi: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne, sare, piper. Ingrediente: 750 g carne de berbec 2 ţeline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeamă de carnea sare piper   Mod de preparare: Alegi carne de berbec, piept sau spinare (partea de la rinichi) şi o tai […]

Taratele_de_grau

Taratele de grau – eficiente în terapia bolilor digestive și în cura de slăbire

S-a demonstrat ca taratele de grau contin substante care ataca alimentele ajunse in stomac, facand astfel digestia rapida si usoara. Acestea se vor lua in cantitate cat mai mare, dar numai macinate foarte fin cu rasnita de cafea. Este indicat sa nu se puna in alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Se […]

Sirop_de_trandafiri_cu_zeama_de_lamaie

Sirop de trandafiri cu zeama de lamaie

Sirop de trandafiri cu zeama de lamaie din: petale de trandafiri, zahar, zeama de lamaie, apa. Ingrediente: 250-300 g petale de trandafiri 1 kg zahăr zeama de la 1 lămâie sau 1-2 pliculețe sare de lămâie 1 l apă     Mod de preparare: Culegi petalele de trandafiri parfumați, într-o zi însorită, la ora când […]

Paine_cu_seminte

Paine cu seminte

Paine cu seminte din: faina, faina integrala, drojdie uscata, seminte de in, seminte de susan, seminte de dovleac, seminte de mac, apa calduta, ulei de masline, sare de mare. Ingrediente:  360 g făină 150 g făină integrală 7 g drojdie uscată seminţe de in, susan, mac sau dovleac 350 ml apă călduţă ulei de măsline […]

Tocăniţă de miel cu orez si usturoi

Tocăniţă de miel cu orez si usturoi: carne de miel, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, orez, patrunjel verde, sare, piper, cimbru, usturoi. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 cepe ulei 1 ardei gras roşii 1 ceşcuţă orez pătrunjel verde sare piper cimbru usturoi   Mod de preparare: aşa: Carnea o speli, o porţionezi şi […]

Tarta cu spanac, ricotta si parmezan

Tarta cu spanac, ricotta si parmezan: oua, faina, spanac, apa, ulei de masline, ricotta, parmezan, sare, piper, nucsoara, ceapa, maghiran. Ingrediente: 11 ouă 600 g făină 1 kg spanac 300 ml apă 185 ml ulei de măsline 500 g ricotta (urdă) 12 linguri parmezan ras 1 ceapă sare piper nucşoară măghiran   Mod de preparare: […]

Quinoa_cu_mozzarella_si_rosii_15

Reteta zilei: Quinoa cu mozzarella si rosii

Quinoa cu mozzarella si rosii din: quinoa, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, ceapa, usturoi, busuioc, mozzarella, rosii, otet balsamic. Ingrediente: 1 ¼ cesti quinoa nefiarta, clătită și scursă 2 cani rosii cherry, taiate in jumatati 2 linguri ulei de măsline sare Piper proaspăt măcinat 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, tocat ¼ […]

Mancare_de_pui_cu_marar

Mancare de pui cu marar

Mancare de pui cu marar din: piept de pui, marar, ceapa, rosii, rosii in bulion, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:  1 piept de pui 6-7 legături de mărar 1 ceapă 2-3 roşii sau 2 linguri cu roşii în bulion 2 linguri cu ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Pui bucăţile de […]

Budincă din carne de miel

Budincă din carne de miel: carne de miel, ceapa, oua, paine, smantana, unt, ciuperci, conopida, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne macră de miel 1 ceapă 4 ouă 1 felie pâine înmuiată în lapte 2 linguri smântână 100 g unt 150 g ciuperci 1 conopidă mică sau 150 g mazăre boabe sarea piper 1 […]

Placinta cu spanac si carne de miel

Placinta cu spanac si carne de miel: unt, faina, sare, spanac, ou, usturoi, rozmarin, cimbru, nucsoara, usturoi, mac, carne de miel. Ingrediente: 75 g unt 175 g făină puţină sare 75 g spanac congelat sau proaspăt 1 ou 2 căţei de usturoi pisaţi 1/2 linguriţă amestec de rozmarin, cimbru şi nucşoară 250 g carne tocată […]

Salata ardeleneasca de castraveti

Salata de cartofi cu marar si castravete

Salata de cartofi cu marar si castravete din: cartofi, castravete, ridichi, marar, ulei, otet, sare. Ingrediente: 6 cartofi un castravete o legatura ridichi o legatura marar 2 linguri ulei otet, optional sare   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se pun la fiert în apa clocotita cu un praf de sare. Imediat ce […]

Salau cu sos si legume

Salau cu sos si legume din: salau, ulei, unt, morcovi, cartofi, patrunjel, ienibahar, lamaie, sare, ceapa, ardei gras, mar, rosii, usturoi, cimbru, ardei iute, boia de ardei iute, piper. Ingrediente: 1 kg şalău 3 linguri ulei 100 g unt 2 morcovi 8 cartofi mici 1 legătură pătrunjel 3 boabe ienibahar 1 lămâie sare Ingrediente pentru […]

Mancare de castraveti cu rosii

Mancare de castraveti cu rosii din: castraveti, ceapa, rosii, ulei, zeama de lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g castraveţi 2 cepe 4 roşii 1 ceaşcă ulei zeamă de lămâie mărar sare piper   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă rece cu sare. Ceapa […]

Caras la cuptor cu rozmarin si vin alb

Caras la cuptor cu rozmarin si vin alb: peste, lamaie, ulei, sare, piper, usturoi, rozmarin, vin alb. Ingrediente: 2 bucăţi caras 1 lămâie ulei sare piper praf de usturoi rozmarin tocat 50 ml vin alb   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl cres­tezi din 1 cm în 1 cm, pe ambele părţi. […]

Salata_cu_ceapa_rosie_si_branza_feta

Salata cu ceapa rosie si branza feta

Salata cu ceapa rosie si branza feta din: castravete, ardei gras, masline, ceapa rosie, rosii cherry, frunze de salata, branza feta, oregano, otet de vin, ulei, sare, piper, mustar. Ingrediente: un castravete mare un ardei gras 100 g masline negre o ceapa rosie 6 rosii cherry 2 frunze salata 200 g branza feta oregano pentru […]

Rulada de porc umpluta cu ficat de pui

Rulada de porc umpluta cu ficat de pui din: carne de porc, ficat de pui, ceapa, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g ficat de pui 2 cepe 1 lingură untură sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o baţi cu ciocanul pentru şniţele, până vei obţine o bucată […]

Chipsuri_de_morcovi_05

Reteta zilei: Chipsuri de morcovi

Chipsuri de morcovi din: morcovi, ulei de canola, sare. Ingrediente: morcovi ulei de canola sare, dupa gust     Mod de preparare: Taiati morcovii fasii foarte subtiri, spalati si uscati bine. Se toarnă ulei într-o oală adâncă mare, se incinge uleiul, adaugati morcovii aproximativ 3-4 minute. Se presara cu sare cat su încă fierbinte. Să […]

Ciorba_de_salata_cu_afumatura

Ciorba de salata cu afumatura

Ciorba de salata cu afumatura din: salata, macris, usturoi, sare, piper, otet, oua, slanina afumata, faina, smantana, lapte, marar, concentrat de legume. Ingrediente:  2 salate frunze de măcriş 3-4 căţei de usturoi sare piper oţet 3 ouă 100 g slănină afumată 1 linguriţă făină 100 ml smântână 100 ml lapte mărar verde tocat concentrat de […]

Prajitura cu miere si crema de lapte

Prajitura cu miere si crema de lapte din: oua, zahar, miere, ulei, lapte, bicarbonat de sodiu, faina, zahar vanilat, gris, unt, margarina, cacao. Ingrediente: 2 ouă 200 g zahăr 3 linguri miere 4 linguri ulei 8 linguri lapte 1 lingură bicarbonat de sodiu Ingrediente pentru cremă: 450 g făină 500 ml lapte 7 linguri zahăr […]

Salata_cu_pui_si_varza

Salata cu pui si varza

Salata cu pui si varza din: piept de pui, varza, ardei gras, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 1/2 piept de pui o varza mica un ardei gras colorat o legatura patrunjel sare ulei   Mod de preparare: Carnea de pui se taie fâşii subţiri care se prăjesc în ulei si se scot pe şervete de hârtie […]

rp_Ardei_iute1.jpg

Proprietatile ardeiului iute

Ardeiul iute ascunde o multitudine de beneficii pentru sănătatea noastră. Usturător şi picant, acesta pune pe fugă durerile, stimulează funcţiile organismului şi-l protejează. Nu are o istorie prea lungă în medicina populară europeană, însă extrem de glorioasă. A fost adus în ţara noastră în urmă cu trei sute de ani şi şi-a găsit „iute” locul, […]

Porumb cu salata verde

Salata de castraveti cu porumb

Salata de castraveti cu porumb din: castravete, porumb, ceapa, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: un castravete o conserva mica porumb o ceapa o legatura patrunjel sare ulei   Mod de preparare: Porumbul se trece sub un jet de apă si se lasă la scurs. Castravetele se taie cuburi mici, iar ceapa se taie mărunt, ca pentru […]

Carnati_in_aluat_06

Reteta zilei: Carnati in aluat

Carnati in aluat din: carnati, faina, lapte, oua, sare, piper, ceapa, usturoi, supa de vita, vin rosu. Ingrediente: 4 carnati 120gr de făină 120ml de lapte 2 oua Sare si piper, dupa gust Ingrediente sos: 3 cepe 3-4 catei de usturoi 250ml de supa de vita 250ml de vin rosu 1/2 lingură de făină Sare […]

Vinete_cu_rosii_ceapa_si_ardei

Vinete cu rosii, ceapa si ardei

Vinete cu rosii, ceapa si ardei din: vinete, dovlecel, telina, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi, rosii, vin alb, ardei iute, ulei de masline, salata, rosie, sare. Ingrediente:  4 vinete 1 dovlecel 1 ţelină 1 ceapă mare 1 morcov 1 ardei gras 3 căţei de usturoi 3 roşii 200 ml vin alb sec ardei iute ulei […]

Rulada_de_curcan_cu_fistic_si_legume

Rulada de curcan cu fistic si legume

Rulada de curcan cu fistic si legume din: piept de curcan, vin alb dulce, morcovi, ardei gras, fistic, unt, ulei de masline, supa de pui, boia dulce, zahar, ierburi provensale, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 500 ml vin alb dulce 3 morcovi potriviti 1/2 ardei gras rosu 150 g fistic 50 g […]

Zacusca de telina

Zacusca de hribi cu usturoi

Zacusca de hribi cu usturoi din: hribi, ardei grasi, gogosari, ceapa, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 4 kg hribi proaspeti 2 kg ardei grasi rosii 2 kg gogosari 1 kg ceapa 1 kg morcovi 500 ml suc de rosii 10 foi de dafin boabe de […]

Sufleu_de_vinete_cu_rozmarin

Sufleu de vinete cu rozmarin

Sufleu de vinete cu rozmarin din: vinete, sare, piper, rosii, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei de masline, pesmet, mozzarella, grasime. Ingrediente:  500 g vinete sare, piper 500 g roşii rozmarin proaspăt şi măcinat 200 g ceapă 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 100 g pesmet 300 g mozzarella grăsime pentru uns forma Mod […]

Gulii in suc de rosii

Gulii in suc de rosii din: gulii, sare grunjoasa, rosii, frunze de telina. Ingrediente: 1 kg gulii tinere sare grunjoasa 1 1/2 kg rosii 1 legatura frunze de telina     Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi prin sită sau le treci prin separatorul de seminţe şi coji. Pui la fiert […]

Pui cu morcovi si cartofi la cuptor

Pui cu morcovi si cartofi la cuptor din: cartofi, morcovi, ceapa, pui, apa, cimbru. Ingrediente: 4 cartofi 6 morcovi 1 ceapă 1 pui dezosat fără pieliţă 100ml apă 1 lingură cimbru   Mod de preparare: Intr-o tavă pui puţin ulpi, apoi aşezi cartofii tăiaţi felii mai groase, morcovii tăiaţi bastonaşe şi ceapa tăiată în patru. […]

Paine_delicioasa_de_casa_14

Reteta zilei: Paine delicioasa de casa

Paine delicioasa de casa din: faina, drojdie, sare, apa, malai, tarate de grau. Ingrediente: 3 căni făină 1/4 linguriță de drojdie 1 3/4 lingurite de sare 1 5/8 cesti de apa mălai sau tărâțe de grâu     Mod de preparare: Într-un castron mare combinati făină, drojdie și sare. Se adaugă apă și se amestecă […]

File de cod cu fasole verde

File de cod cu fasole verde din: file de cod, ulei, ceapa, pudra de curry, rosii, fasole verde, mere, lamaie, sare, piper, orez. Ingrediente: 600 g file de cod 100 ml ulei 1 ceapă 1 linguriţă pudra curry 250 g roşii 400 g fasole verde 3 mere 1 lămâie sare piper orez, pentru servire   […]

Salata_de_ciuperci_cu_ceapa_rosie

Salata de ciuperci cu ceapa rosie

Salata de ciuperci cu ceapa rosie din: ciuperci, rosii, ceapa rosie, ulei de dovleac, telina, sare de mare. Ingrediente:  8 ciuperci roşii 2 cepe roşii ulei de dovleac 1 rădăcină de ţelină sare de mare   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai felii subţiri, ceapa roşie o tai şi pe ea rondele, iar ţelina […]

Pastai aiti

Pastai aiti din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, pesmet, patrunjel, piper, sare, boia. Ingrediente: 400 g fasole verde 250 g roşii 1 ceapă 6 căţei usturoi 50 ml ulei 30 g pesmet pătrunjel piper sare boia Mod de preparare: Fasolea verde o treci sub un jet de apă rece şi o pui la scurs. […]

Salata de rosii cu menta

Salata de rosii cu menta din: rosii, iaurt, usturoi, ceapa verde, sare, piper, lamaie, patrunjel, ketchup, menta. Ingrediente: 4 roşii 200 g iaurt 2 căţei de usturoi 2 fire ceapă verde sare piper lămâie 3 fire pătrunjel 1/4 linguriţă ketchup frunze de mentă   Mod de preparare: Speli roşiile, apoi le tai sferturi şi le […]

Supa_crema_de_castane_10

Reteta zilei: Supa crema de castane

Supa crema de castane din: unt, telina, morcov, ceapa, patrunjel, cuisoare, dafin, supa de pui, castane, vin, smantana, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri de unt nesărat 1/2 ceașcă țelină, tocata 1/2 ceasca morcov tocat marunt 1/2 cană de ceapă tocată mărunt 3 fire de patrunjel 2 cuisoare frunze de dafin 6 cani supa de pui […]

Frunze de vita de vie in saramura

Frunze de vita de vie in saramura din: frunze de vita de vie, sare neiodata, marar. Ingrediente: 80-100 frunze de viță-de-vie 1 linguriță sare mare, neiodată 1-2 legături mărar       Mod de preparare: Alegi frunze de viță de dimensiuni portivite pentru împachetarea sărmăluțelor. Le recoltezi în lunile mai-iunie, când sunt crude. Le speli […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

About cosminiacob

Cand vad pe altul mai prost ca mine imi creste inima in piept!

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS Ultimele retete

  • How to make Curry Scotch Eggs (VIDEO) 08/12/2016
    Curry Scotch Eggs                         How to make Curry Scotch Eggs   Enjoy!
    Corina Corina
  • Roast chicken with foie gras 08/12/2016
    Roast chicken with foie gras of: roast chicken, butter, foie gras, salt, pepper. Ingredients: 1 oven-ready roast chicken 40 g / 1 oz butter salt and pepper 4 sprigs thyme or rosemary 400 g /14 oz foie gras, cut into 4-6 thick slices   How to prepare: Preheat oven to 220°C (200° fan) / 425F […]
    Corina Corina
  • How to make Garlic and Chilli Soup (VIDEO) 08/12/2016
    Garlic and Chilli Soup                       How to make Garlic and Chilli Soup   Enjoy!
    Corina Corina
  • Chili chicken fajitas 08/12/2016
    Chili chicken fajitas of: chicken breast, paprika, cumin, coriander, chili, salt, pepper, oil, lime, tomatoes, tabasco, onions, tortilla. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and thinly sliced 2 tsp paprika 2 tsp ground cumin 2 tsp ground coriander pinch dried chilii (chili) flakes salt and pepper 4 tbsp olive oil 1 lime, juiced 4 ripe tomatoes, […]
    Alex Torek
  • Moroccan chicken with couscous 08/12/2016
    Moroccan chicken with couscous of: olive oil,  peppers, zucchini, olives, tomatoes, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 4 chicken thighs, skinned and deboned, cut into chunks 1 yellow pepper, deseeded and finely sliced 1 red pepper, deseeded and finely sliced 1 courgette (zucchini), chopped 1 1/2 tsp ras el hanout spice mix 100 g black […]
    Corina Corina
  • How to make a Basic Soda Bread (VIDEO) 08/12/2016
    Basic Soda Bread                   How to make a Basic Soda Bread   Enjoy!
    Corina Corina
  • How to make perfect Benedict Eggs (VIDEO) 08/12/2016
    Benedict Eggs                     How to make perfect Benedict Eggs   Enjoy!
    Corina Corina
  • Wok-fried chicken with vegetables 08/12/2016
    Wok-fried chicken with vegetables of: oil, chicken meat, broccoli, carrots, garlic, onions, mushrooms, beansprout, soy sauce, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 350 g chicken thigh meat, diced 1 head broccoli, separated into florets 2 carrots, peeled and sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 1 tsp fresh ginger, grated bunch spring onions (sca […]
    Corina Corina
  • How to make Chunky Oven Chips (VIDEO) 08/12/2016
    Chunky Oven Chips                   How to make Chunky Oven Chips   Enjoy!
    Corina Corina
  • How to make Lamb with thyme (VIDEO) 08/12/2016
    Lamb with thyme                         How to make Lamb with thyme   Enjoy!
    Corina Corina