//
you're reading...
Retetele lui Claudiu

Retete pentru masa de Paste # 39 (2016)

Retete pentru Masa de Paste:

Briose_cu_scortisoara_06

Reteta zilei: Briose cu scortisoara

Briose cu scortisoara din: faina, zahar, praf de copt, sare, nucsoara, ou, lapte, unt topit, scortisoara. Ingrediente:  1 1/2 cani de faina 1/2 cană de zahăr 1 1/2 lingurite praf de copt 1/8 linguriță sare 1/4 linguriță nucșoară 1 ou 1/2 cana de lapte 1/3 cana unt topit Ingrediente topping: 1/2 cana de unt topit […]

Salata de fasole boabe cu marar

Salata de fasole boabe cu marar

Salata de fasole boabe cu marar din: fasole, ceapa, ulei, suc de lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole 2 cepe mijlocii 5 linguri ulei sucul de la o lămâie 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Se fierbe fasolea schimbând trei ape. Când este bine fiartă, coaja este crăpată, se pune […]

Salata de porumb cu mustar

Salata de porumb cu mustar

Salata de porumb cu mustar din: porumb, suc de lamaie, mustar, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 cană de porumb boabe 1 lingură suc de lămâie 1 lingură muştar picant 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel tocat sare   Mod de preparare: Se amestecă într-un castronel sucul de lămâie cu muştarul şi sarea, se adaugă uleiul […]

Reteta sos de ciuperci

Reteta sos de ciuperci

Reteta sos de ciuperci din: ciuperci, apa, faina, usturoi, patrunjel, ulei, sare, vegeta. Ingrediente: 1 cană ciuperci fierte 1 cană apă 1 lingură făină 3 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel verde 2 linguri ulei sare vegeta   Mod de preparare: Se pune usturoiul la călit cu ciupercile, vegeta şi două linguri de apă. Se […]

Cornulete crocante cu nuca

Cornulete crocante cu nuca

Cornulete crocante cu nuca din: margarina, nuci, praf de copt, lamaie, sare, faina, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet margarină 1 cană de nuci măcinate 1 praf de copt zeamă de lămâie sare făină zahăr pudră Mod de preparare: Se amestecă margarina cu nucile, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, un praf de sare şi […]

Chiftele de ghebe la cuptor

Chiftele de ghebe la cuptor

Chiftele de ghebe la cuptor din: ghebe, ardei, ceapa, morcov, orez, pesmet, faina, usturoi, patrunjel, piper, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg ghebe (fierte, tocate şi stoarse) 300 g ardei copt 150 g ceapă (curăţată) 150 g morcov (curăţat) 200 g orez fiert 100 g pesmet 15 g făină 5 căţei usturoi zdrobit 1/2 legătură pătrunjel […]

Gogosi de post cu miere

Gogosi de post cu miere

Gogosi de post cu miere din: faina, zahar, miere, scortisoara, drojdie, ulei. Ingrediente: 400 g făină zahăr miere scorţişoară 20 g drojdie ulei Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-o linguriţă de zahăr şi o ceaşcă de apă, se adaugă 2-3 linguri de făină, se amestecă bine şi se lasă la crescut. Când a crescut, […]

Gutui la cuptor

Gutui la cuptor

Gutui la cuptor din: gutui, zahar, miere, margarina. Ingrediente: 5 gutui zahăr miere de albine margarină Mod de preparare: Gutuile se spală, se taie jumătăţi, se scot sâm­burii şi cotoarele, se presară cu zahăr şi puţinămargarină. Se aşază într-o tavă unsă cu margar­ină şi se dau la cuptor până se înmoaie. Când se scot, se […]

Salata de telina cu mar si morcov

Salata de telina cu mar si morcov

Salata de telina cu mar si morcov din: telina, morcovi, mere, zeama de lamaie, mustar, ulei. Ingrediente: 3 ţeline 2 mere mari 3 morcovi zeama de la o lămâie 1 linguriţă de muştar 1 linguriţă ulei   Mod de preparare: Ţelina, crudă, proaspătă, bine spălată şi curăţată, se taie sub formă de tăieţei sau se […]

Deserturi cu fructe

Deserturi cu fructe (2016)

Deserturi cu fructe: Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure   Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure din: căpşune, afine, zmeură, coacăze roşii, zeamă de portocale, fructoză, smântână lichidă pentru frişcă, zahăr, lapte, zeamă de lămâie. Ingrediente pentru blatul de îngheţată de la bază: 500 g căpşune şi afine 4 linguri zeamă de portocale proaspăt stoarse 130 g fructoză […]

Sos de usturoi cu ulei de masline

Sos de usturoi cu ulei de masline

Sos de usturoi cu ulei de masline din: usturoi, ulei de masline, mustar, sare. Poate te intereseaza si: Sos dulce-acrisor picant Sos italian cu miere sos napoletan   Ingrediente: 6 căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă muştar sare     Mod de preparare: Se pisează usturoiul cu un praf de sare. […]

Curcan cu sos alb

Curcan cu sos alb (varianta)

Curcan cu sos alb din: aripa de curcan, vin, zeama de curcan, unt, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 aripă de curcan fiartă 1 pahar cu vin alb 1 cană cu zeamă de curcan 1 lingură cu unt 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină sare piper măcinat   Mod de preparare: Scurge carnea […]

Briose cu porumb

Briose cu porumb

Briose cu porumb din: nuca de cocos, malai, faina, apa, sare. Ingrediente: 1/4 cană nucă de cocos 1 1/2 cană mălai 1/4 cană făină 1 1/3 cană apă 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi să stea 20-30 minute înainte de a forma brioşele. Coaceţi 45 minute. Rezultă 6 brioşe mici. Pot fi […]

Fasole facaluita

Fasole facaluita

Fasole facaluita din: fasole, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, ulei, bulion. Ingrediente: 500 g fasole sare  pătrunjel verde 5 cepe potrivite 1 căpăţână de usturoi ulei pentru călit ceapa 200 g suc  de roşii/bulion   Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert într-o oală de 4 litri, având gri­jă să înlocuim apa cel puţin o […]

Salata de varza alba cu ardei

Salata de varza alba cu ardei

Salata de varza alba cu ardei din: varza, telina, ardei, ceapa, mustar, ulei, zeama de lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varză mică 1 telină mică rasă 1 ardei tăiat cuburi 1 ceapă tăiată solzişori 1 linguriţă muştar 5 linguri ulei zeama de la o lămâie 1 legătură mărar, tocat fin sare piper   Mod […]

Sos dulce-acrisor picant

Sos dulce-acrisor picant

Sos dulce-acrisor picant din: usturoi, ulei de masline, pasta de tomate, boia, apa minerala, sare, piper, menta. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 5 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă boia iute 100 ml apă minerală piper sare mentă uscată zeama de lămâie   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi […]

Budinca de orez cu fructe

Budinca de orez cu fructe

Budinca de orez cu fructe din: orez, stafide, ananas, vanilie, esenta de migdale, apa, nuci, suc de portocale, banana. Ingrediente: 2 ceşti cu orez fiert 1/2 ceaşcă cu stafide 1 ceaşcă ananas tăiat mărunt 1 linguriţă vanilie 1 linguriţă esenţă de migdale 1 ceaşcă cu apă fierbinte 1/2 ceaşcă nuci 3 linguri suc proaspăt de […]

Bombe

Bombe

Bombe din: biscuiti, margarina, cacao, apa, zahar, nuci, esenta de rom. Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi 1 pachet de margarină 2 linguri cacao 1 pahar de apă 1 pahar ăe zahăr 1 pahar de nuci măcinate esenţă de rom Mod de preparare: Biscuiţii se dau prin maşina de tocat, ca să se zdrobească, se amestecă cu […]

Raita_cu_spanac

Raita cu spanac

Raita cu spanac din: spanac, salote, usturoi, ghimbir, rosii, ulei, coriandru, boia, iaurt, sare. Ingrediente: 800 g frunze de spanac 4 şalote 3 căţei de usturoi 1 ghimbir proaspăt tocat 4 roşii cherry 3 linguri de ulei câte 1 lingură de praf de coriandru şi de boia 1 legătură de coriandru 200 g iaurt natural […]

Chiftele de vinete la cuptor

Chiftele de vinete la cuptor

Chiftele de vinete la cuptor din: vinete, morcov, sticksuri, ceapa, usturoi, orez, gris, sare, piper, pesmet, faina. Ingrediente: 1 kg vinete coapte 150 g morcov (spălat şi curăţat) 100 g sticksuri cu susan 2 cepe mari (350 g curăţate) 5 căţei de usturoi 150 g orez fiert 50 g gris sare piper 4 linguri pesmet […]

Crema pufoasa de lamaie

Crema pufoasa de lamaie

Crema pufoasa de lamaie din: lamaie, zahar, gelatina, sofran. Ingrediente: 3 lămâi 250 g zahăr 8 foi de gelatină şofran   Mod de preparare: Se fierbe zahărul în două pahare de apă, apoi se topeşte gelatina în acest sirop. Se adaugă coa­ja rasă şi sucul de la cele trei lămâi. Se lasă să se limpezească, […]

Chiftelute de ciuperci cu sos

Chiftelute de ciuperci cu sos

Chiftelute de ciuperci cu sos din: ghebe, morcov, ceapa, cartofi, paine, faina, usturoi, marar, ulei, suc de rosii, zahar, sare, piper. Ingrediente: Pentru chiftele: 400 g ghebe fierte şi tocate 1 morcov 3 cartofi medii 4 felii de franzelă 5 linguri făină 2 cepe mici 5 căţei de usturoi sare piper mărar tocat ulei pentru […]

Tocana cu orez

Tocana cu orez

Tocana cu orez din: ardei, orez, ulei, patrunjel, marar, ceapa, rosii, sare. Ingrediente: 15-20 ardei kăpia sau ardei gras 1 ceaşcă de orez 200-250 ml ulei 2 legături de pătrunjel verde 1 legătură de mărar 500 g ceapă 1,5 kg roşii sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie. Se […]

Salata calda cu alune

Salata calda cu alune

Salata calda cu alune din: portocala, morcovi, ceapa, ulei, varza, miere, alune, sare, piper. Ingrediente: 1 portocală roşie 1 kg de morcovi feliaţi 3 cepe mici, tăiate în bucăţi 4 linguri ulei de măsline 1 varză roşie medie, tocată 1 lingură de miere 50 g de alune de pădure mărunţite şi prăjite sare piper   […]

Retete de post: tocanita

Retete de post: tocanita

Retete de post: tocanita din: cartofi, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 ceapă 1 ardei roşii în bulion sare piper ulei pătrunjel   Mod de preparare: Curăţăm cartofii, îi spălăm şi-i tăiem în bucăţi mai mărişoare. Ii punem la fiert într-o oală. Intre timp, curăţăm […]

Salata de varza mozaic si morcovi

Salata de varza mozaic si morcovi

Salata de varza mozaic si morcovi din: varza, morcovi, zeama de lamaie, marar, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 1 varză albă mică 1 varză roşie mică 2-3 morcovi zeamă de la o lămâie mărar 2-3 linguri cu ulei de măsline 2 cepe mari 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se toacă varza fideluţă cu un […]

Deserturi cu fructe

Deserturi cu fructe

Deserturi cu fructe: Desert cu fructe   Desert cu fructe din: oua, zahar, ulei, faina, vanilie, praf de copt, capsuni. Ingrediente: 6 ouă 18 linguri zahăr 18 linguri ulei 20 linguri făină  coaja rasă de la o lămâie 2 esenţe de vanilie 1 plic praf de copt 1 kg căpşuni (sau alte fructe)   Mod […]

Quinoa_cu_legume_si_sos_barbeque_05

Reteta zilei: Quinoa cu legume si sos barbeque

Quinoa cu legume si sos barbeque din: quinoa, supa de pui, ulei de masline, porumb, ceapa rosie, sare, piper, usturoi rosii cherry, piept de pui, sos barbeque, branza pesmet, coriandru, ceapa verde, avocado. Ingrediente:  1 cană quinoa 1 ½ cani supa de pui 1 lingura ulei de masline ¾ cană de porumb ½ ceapa rosie, […]

Sos italian cu miere

Sos italian cu miere

Sos italian cu miere din: usturoi, ceapa, ardei, suc de rosii, ulei, busuioc, miere, sare. Ingrediente: 1/2 cană apă 1 căpăţână de usturoi 3 cepe mijlocii 1 ardei gras tăiat mărunt 1/2 litru suc de roşii 2 linguri ulei 1 foaie de dafin 1 linguriţă de busuioc 1 linguriţă de miere sare   Mod de […]

Salata cu mere si portocale

Salata cu mere si portocale

Salata cu mere si portocale din: mere, portocale, nuci sau migdale, miere. Ingrediente: 100 g mere 100 g portocale 25 g nuci sau migdale 10 g miere Mod de preparare: Se curăţă merele şi portocalele, se taie în bucăţele, se amestecă cu mierea. Se adaugă suc de mere şi se presară nuci sau migdale tăiate […]

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci din: cartofi, nuci, zahar, sare. Ingrediente: 4 cartofi 250 g nuci măcinate 1 pahar zahăr (200 g) 1 vârf de cuţit de sare   Mod de preparare: Se pun cartofii la copt, după care se curăţă de coajă, fierbinţi, şi se pasează bine amestecându-se cu zahărul şi cu foarte puţină sare. Se […]

Salata de mere si banane

Salata de mere si banane

Salata de mere si banane din: mere, banane, lamaie, miere. Ingrediente: 100 g mere 100 g banane sucul de la o lămâie 10 g miere Mod de preparare: Se curăţă banana, mărul se taie în felii subţiri şi se aşază într-un castron de sticlă. Sucul de lămâie se amestecă cu mierea şi se toarnă deasupra. […]

Chec cu mere si stafide

Chec cu mere si stafide

Chec cu mere si stafide din: mere, zahar, ulei, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, scortisoara, nuca, stafide. Ingrediente: 6 mere curătate si tăiate felii subţiri 1 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă sare 1 linguriţă scorţisoară 1/2 ceaşcă nucă pisată 1/2 […]

Salate de fructe

Salate de fructe (2016)

Salate de fructe: Salata de fructe cu frisca si stafide Salata de fructe cu frisca si stafide din: mere, portocale, grep, banane, stafide, migdale, nuca, fructe din dulceata, frisca vegetala. Ingrediente: 2-3 mere 2 portocale 1 grep 2 banane 50 g stafide 50 g migdale sau miez de nucă 2 linguri fructe din dulceaţă 250 […]

How_to_make_Asparagus_tart

How to make Asparagus tart (VIDEO)

Asparagus tart                   How to make Asparagus tart     Pofta buna!

Budinca_de_chia_cu_lapte_de_cocos_03

Reteta zilei: Budinca de chia cu lapte de cocos

Budinca de chia cu lapte de cocos din: banane, pudra de cacao, miere, esenta de vanilie, sare de mare, lapte de cocos, seminte de chia, nuca de cocos, ciocolata neagra. Poate te intereseaza si: Budinca de clatite cu mere Budinca de lamaie Cum se prepara Budinca cu Smochine (VIDEO)   Ingrediente:  2 banane coapte 3 […]

Mancare de conopida cu patrunjel

Mancare de conopida cu patrunjel

Mancare de conopida cu patrunjel din: conopida, cartofi, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, boia, cimbru, bulion, patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă potrivită (700 g) 2-3 cartofi medii 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 lingură de ulei sare piper măcinat boia iute 1 foaie de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 lingură bulion pătrunjel verde   […]

Tocanita de ciuperci champignon

Tocanita de ciuperci pleurotus

Tocanita de ciuperci pleurotus din: ciuperci, ceapa, ulei, boia, cimbru, piper, mix de legume, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 150 ml ulei 2 linguriţe boia puţin cimbru 1 linguriţă piper 1 linguriţă mix de legume uscate 2 căţei usturoi sare 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Intr-o cratiţă se […]

Porumb cu salata verde

Porumb cu salata verde

Porumb cu salata verde din: porumb, salata verde, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, mustar. Ingrediente: 200 g porumb 1 salată verde 2 cepe medii 1 lingură zeamă de lămâie 3 linguri ulei sare 2 linguri muştar   Mod de preparare: Se amestecă boabele de porumb cu frunzele de sa­lată rupte bucăţi mici, mărarul şi […]

Salata de varza rosie cu marar

Salata de varza rosie cu marar

Salata de varza rosie cu marar din: varza, morcovi, telina, usturoi, ulei, zeama de lamaie, marar, sare. Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 morcovi 1 ţelină mică 6 căţei de usturoi pisaţi 5 linguri de ulei zeama de la o lămâie 1 legătură mărar, tocat fin sare   Mod de preparare: Se toacă varza fideluţă […]

Reteta sos de legume

Reteta sos de legume

Reteta sos de legume din: apa, cartofi, telina, cimbru, salvie, praf de usturoi, sos de soia, ciuperci. Ingrediente: 4 ceşti apă 1 cartof 1 ceapă 1 ţelină 1/4 linguriţă cimbru 1/4 linguriţă salvie 1/4 linguriţă praf de usturoi 2 linguri sos de soia 100 g ciuperci   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele, în […]

Reteta suc de fructe

Reteta suc de fructe

Reteta suc de fructe din: fructe, apa sau compot, cereale, sare. Ingrediente: fructe apa sau compot sare cereale       Mod de preparare: Puneţi în blender orice fruct aveţi sau orice combi­naţie de fructe, salată de fructe rămasă, în proporţii mai mici sau mai mari, cu puţină apă, sau compot de fructe pentru a […]

Coltunasi cu magiun

Coltunasi cu magiun

Coltunasi cu magiun din: faina, magiun, zahar, margarina, sare. Ingrediente: 300 g făină 200 g magiun 100 g zahăr 50 g margarină 10 g sare   Mod de preparare: Se face un aluat din făină, sare şi apă caldă, se fră­mântă bine şi se bate de masă pentru a deveni elastic. Se întinde o foaie […]

Cartofi copti cu mustar

Cartofi copti cu mustar

Cartofi copti cu mustar din: cartofi, usturoi, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână de usturoi 2 linguri muştar ulei piper sare   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se pisează cu sare şi se freacă cu ulei până devine o pastă. Se adaugă piperul, muştarul şi se amestecă până se omogenizează. Se […]

Deserturi cu ciocolata

Deserturi cu ciocolata (2016)

Deserturi cu ciocolata: Desert cu banane, portocale si ciocolata   Desert cu banane, portocale si ciocolata din: zahar pudra, apa, banane, smantana, portocale,  lămâie, fulgi de ciocolata, mentă verde, zahar. Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 ml apa 4 banane 300 g smantana zeama de la 2 portocale zeama de la 1 lămâie 50 g fulgi de ciocolată Pentru […]

Cornulete

Cornulete

Cornulete din: faina, lamaie, ulei, bors, drojdie, esente, zahar pudra, gem. Ingrediente: 600 g făină coajă de lămâie 1 pahar de ulei 1/2 pahar de borş 40 g drojdie esenţe zahăr pudră gem   Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă, se frământă bine, apoi se lasă la frigider 5-10 minute. Se în­tinde o foaie […]

Creveti cu paste si sos de soia la tigaie

Creveti cu paste si sos de soia la tigaie

Creveti cu paste si sos de soia la tigaie din: creveti, telina, ardei, morcovi, porumb, paste, sos de soia, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g creveţi decorticaţi congelaţi 2 tije de ţelinâ 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conservă de porumb dulce ştiuleţi 200 g paste scoici 3-4 linguri cu sos de soia 1 lingură […]

Dovleac la cuptor

Dovleac la cuptor

Dovleac la cuptor din: dovleac, zahar, margarina. Ingrediente: dovleac zahăr margarină Mod de preparare: Dovleacul se spală, se şterge şi se taie bucăţi egale. Se dau la cuptor şi se coc la foc mediu. Când sunt aproape gata, se scot, se ung cu mar­garină şi se mai dau la cuptor 15 minute. Se serveşte presărat […]

Invartita cu nuci

Invartita cu nuci

Invartita cu nuci din: foi de palcinta, nuci, zahar, ulei, vanilie, rom. Ingrediente: foi de plăcintă 2 căni de nuci zahăr ulei vanilie rom Mod de preparare: Se întind foile de plăcintă peste care se pre­sară nucile măcinate amestecate cu zahăr şi cu arome, se stropeşte cu puţin ulei şi se rulează. Se aşază în […]

Chiftelute de ghebe

Chiftelute de ghebe

Chiftelute de ghebe din: ghebe, cartofi, sare, piper, patrunjel, usturoi, marar, faina, ulei. Ingrediente: 500 g  ghebe 8 cartofi medii sare piper 4-5 fire de pătrunjel 4-5 căţei de usturoi mărar uscat 4-5 linguri de făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Ghebele decongelate se storc bine de zeamă şi se toacă în robotul […]

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata din: ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1-2 cepe 1 legătură de mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri de ulei • 1 lingură de făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, după care se […]

Reteta mancare de ardei gras

Reteta mancare de ardei gras

Reteta mancare de ardei gras din: ardei, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, sare. Ingrediente: ardei ceapă ulei apă 4 căţei de usturoi 1-2 linguriţe pastă de tomate sare 1 legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele şi seminţele şi se taie în bucăţi mici. Se curăţă ceapa, […]

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi din: fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole păstăi 1 ceapă albă 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper busuioc pătrunjel proaspăt   Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă de capete, se rupe în bucăţi potrivite şi se spală. […]

Ciuperci_cu_sos_si_morcovi

Ciuperci cu sos si morcovi

Ciuperci cu sos si morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa, otet, sare, piper, zahar, unt, faina, lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe sare piper oţet 3 bucăţi de zahăr cubic 2 linguri de unt clarificat 2 linguri de făină zeama de la 1/2 de lămâie 200 g smântână 500 g ciuperci asortate […]

Retete de post: salata de andive

Retete de post: salata de andive

Retete de post: salata de andive din: andive, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g  andive 2 linguri ulei 1 lingură de zeamă de lămâie sare piper sau muştar   Mod de preparare: Se spală andivele în mai multe ape, se curăţă de frun­zele veştede şi îngălbenite, se desprind frunzele unele de altele […]

Tocanita de linte cu cartofi

Tocanita de linte cu cartofi

Tocanita de linte cu cartofi din: linte, cartofi, morcovi, suc de rosii, maghiran, usturoi, ceapa, boia, sare, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg linte 3 cartofi tăiaţi cuburi 3 morcovi tăiaţi mărunt 2 căni suc de roşii 1 linguriţă măghiran 1/4 linguriţă cimbru 3 căţei de usturoi 2 cepe tăiate mărunt 1 linguriţă boia sare 1 foaie […]

Reteta salata de telina cu smantana

Salata de telina cu castraveti

Salata de telina cu castraveti din: telina, ulei, suc de lamaie, patrunjel, castraveciori. Ingrediente: 2-3 ţeline ulei suc de lămâie sau oţet 1 legătură pătrunjel verde 2-3 castraveciori   Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală şi se dă prin răzătoarea mare, se pune apoi într-un castron, se sărează şi se adaugă ulei şi […]

Maioneza cu faina

Maioneza cu faina

Maioneza cu faina din: faina, mustar, apa, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri făină 1-2 linguri muştar 150 ml de apă suc de lămâie ulei sare piper   Mod de preparare: Amestecă făina cu câteva linguri de apă, având grijă să nu rămână formate cocoloaşe. Pune restul de apă la fiert, apoi […]

Salata de varza cu rosii

Salata de varza cu rosii

Salata de varza cu rosii din: varza, rosii, marar, sare, ulei, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 varză 2-3 roşii 1 legătură de mărar proaspăt sare 2 linguri de ulei zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie varza pe jumătate şi fiecare jumătate o tăiem fideluţă. Peste varza tăiată se pune sare şi se […]

Pasta de masline cu ansoa

Pasta de masline cu busuioc

Pasta de masline cu busuioc din: masline, usturoi, ceapa, margarina, bagheta, busuioc, sare. Ingrediente: 200 g măsline kalamata 100 g măsline verzi cu migdale 50 g măsline negre fără sâmburi şi fără sare  2-3 fire usturoi 2 fire ceapă 75 g margarină sare coaja de la o lămâie verde 1 baghetă albă busuioc verde   […]

Reteta sos napoletan

Reteta sos napoletan

Reteta sos napoletan din: suc de rosii, faina, ulei, piper, busuioc, tarhon. Ingrediente:  1 l suc de roşii 50 g făină 1 lingură ulei 5-6 boabe de piper 1 lingură busuioc 1 lingură tarhon   Mod de preparare: Se pune la fiert sucul de roşii şi, când dă în clocot, se încorporează făina, în ploaie. Se […]

Deserturi cu ciocolata

Deserturi cu ciocolata

Deserturi cu ciocolata: Desert la pahar cu ciocolata si fragi   Desert la pahar cu ciocolata si fragi din: mascarpone, ciocolata alba, zahar, piscoturi, oua, zmeura, apa. Ingrediente: 250 g mascarpone 150 g ciocolată albă 30 g zahăr 3 ouă 4 pişcoturi 150 g zmeură Pentru sirop: 50 g zahăr 20 ml apă   Mod […]

Sote_de_dovlecei_cu_sos_de_rosii_si_ciuperci_05

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci

Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, rosii, oregano, piper cayenne, busuioc, dovlecei. Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 6 ciuperci, tocate ½ ceasca morcov tocat ½ ceasca țelină tocata ½ ceasca ceapa tocata 3 catei de usturoi, tocat […]

Bautura racoritoare din flori de soc

Bautura racoritoare din flori de soc

Bautura racoritoare din flori de soc din: apa, zahar, flori de soc, lamai. Ingrediente: 8 I apă 1,5 kg zahăr 9 flori de soc 2 lămâi   Mod de preparare: Se ia un borcan de 8 l, se umple cu apă, după care se adaugă zahărul şi florile de soc. Se amestecă bine, cu o lingură […]

Salata de fructe din compot

Salata de fructe din compot

Salata de fructe din compot din: mere, portocale, banane, grapefruit, cirese, compot de caise, suc de mere sau suc de struguri. Ingrediente: 4-5 mere 2 portocale 2 banane 1 grapefruit 1/2 cană cireşe roşii sau din compot 1 borcan mic de compot de caise 1 cană suc de mere sau suc de struguri Mod de […]

Cornulete savuroase cu rahat

Cornulete savuroase cu rahat

Cornulete savuroase cu rahat din: ulei, apa minerala, rahat, drojdie, sare, zahar, faina. Ingrediente: 1/2 pahar ulei 1 pahar apă minerală 300 g rahat 1/2 cub drojdie proaspătă 1 praf de sare 100 g zahăr tos 200 g zahăr pudră 500 g făină albă   Mod de preparare: Se zdrobeşte drojdia între degete, se pune […]

Cornulete cu dulceata de visine

Cornulete cu dulceata de visine

Cornulete cu dulceata de visine din: apa minerala, ulei, faina, drojdie, sare, esenta de vanilie, dulceata, zahar. Ingrediente: 250 ml apă minerală 250 ml ulei făină cât cuprinde (aproximativ 800 g) 1 cub de drojdie un praf de sare 1 plic zahăr vanilat 1/2 sticlută esenţă de vanilie 1 borcan dulceaţă de vişine 150 g […]

Salata de fructe cu frisca si stafide

Salata de fructe cu frisca si stafide

Salata de fructe cu frisca si stafide din: mere, portocale, grep, banane, stafide, migdale, nuca, fructe din dulceata, frisca vegetala. Ingrediente: 2-3 mere 2 portocale 1 grep 2 banane 50 g stafide 50 g migdale sau miez de nucă 2 linguri fructe din dulceaţă 250 g frişcă vegetală Mod de preparare: Se pregăteşte la fel […]

How_To_Make_Jam

How To Make Jam (VIDEO)

Jam                             How To Make Jam     Pofta buna!

Glazura_cu_crema_de_branza_04

Reteta zilei: Glazura cu crema de branza

Glazura cu crema de branza din: crema de branza cu smantana, unt, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente:  250gr crema de branza cu smantana 1 baton de unt nesărat 2 lingurite esenta de vanilie 4 cani zahăr pudra Mod de preparare: Adaugati crema de branza in castronul de la mixer si se bate bine. Incorporati […]

Retete de post: varza calita

Retete de post: varza calita

Retete de post: varza calita din: varza, dovlecel, morcov, mix de legume, patrunjel, sare, piper, pasta de tomate. Ingrediente: 1 varză medie 1 dovlecel 1 morcov mix de legume uscate  sare piper pătrunjel 4 linguri pastă de tomate   Mod de preparare: Clătim bine varza, o tăiem în două şi o tocăm mărunt. Pregătim o […]

Tocanita de fasole cu masline

Tocanita de fasole cu masline

Tocanita de fasole cu masline din: fasole, ceapa, usturoi, malsine, cimbru, foi de dafin, boia, bulion, patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 3 căţei de usturoi zdrobiţi 250 g măsline negre 1 linguriţă de cimbru 4 foi de dafin 1 linguriţă boia dulce sau iute 2 linguri bulion pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa […]

Salata de cartofi cu tarhon si marar

Salata de cartofi cu tarhon si marar

Salata de cartofi cu tarhon si marar din: cartofi, mustar, zahar, ulei, zeama de lamaie, sare, tarhon, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zahăr 100 ml ulei 1 lingură zeamă de lămâie sare 1 lingură  pătrunjel verde şi mărar tocat 2-3 fire de tarhon   Mod de preparare: Se spală […]

Varza cu masline

Varza cu masline

Varza cu masline din: varza, ulei, masline, ceapa, boia. Ingrediente: 1 varză mare murată 100 g ulei 200 g măsline 1 ceapă de mărime mijlocie 1 linguriţă boia de ardei   Mod de preparare: Se spală varza şi, dafă este prea acră, se lasă 30 mi­nute în apă călduţă. Se scurge bine de apă şi […]

Sos alb delicios

Sos alb delicios

Sos alb delicios din: margarina, faina, apa, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri de margarină 3 linguri de făină 2 ceşti de apă (zeamă de la zarzavat fiert) 1 linguriţă de zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: In trei linguri de margarină topită se pun trei linguri de făină, amestecând […]

Retete de post: salata de castraveti

Retete de post: salata de castraveti

Retete de post: salata de castraveti din: castraveti, ceapa, zeama de lamaie, marar, sare. Ingrediente: 3-4 castraveţi 1 ceapă tăiată mărunt zeama de la o lămâie mărar sare   Mod de preparare: Se curăţă castraveţii şi se taie în felii subţiri. Se ames­tecă într-un bol toate ingredientele. Se pune bolul la rece pentru o oră, […]

Unt de mere

Unt de mere

Unt de mere din: mere, curmale, apa, orez. Ingrediente: mere curmale apă 1 căniţă de orez fiert Mod de preparare: Se taie şi se curăţă de sâmburi, se spală şi se taie în bucăţi 2 mere mici; se fierb cu 1/2 ceaşcă curmale fără sâmburi şi 1/2 ceaşcă apă, până ce merele devin moi. Apoi […]

Sos portughez

Sos portughez

Sos portughez din: maioneza, rosii, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: 400 g maioneză de pufuleţi 400 g roşii mari 50 g ulei 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşiile bine coapte se opăresc în apă clocotită şi, după ce s-au răcit cu apă rece, se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se […]

Deserturi Simple si Rapide

Deserturi Simple si Rapide (2016)

Deserturi Simple si Rapid: Tarta cu prune uscate si caramel   Tarta cu prune uscate si caramel din: faina, unt, oua, zahar, lapte, prune, lamaie. Ingrediente: Pentru blat:  75 g făină (până la 100 g, pentru a putea lucra aluatul)  60 g unt  1 gălbenuş  30 g zahăr pudră  1 lingură lapte Pentru umplutură:  250 […]

Banane coapte cu scortisoara

Banane coapte cu scortisoara

Banane coapte cu scortisoara din: banane, miere, suc de lamaie, ulei, faina, scortisoara. Ingrediente: 1-2 banane 1 linguriţă miere suc de lămâie sau portocală 1  lingură ulei 1  lingură făină 1  vârf de linguriţă de scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă 1-2 banane de persoană şi se pun într-un vas de copt bine tapetat […]

Trigoane cu nuci

Trigoane cu nuci

Trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet, scortisoara. Ingrediente: foi de plăcintă 1 lingură mare miere 1/2 ceaşcă zahăr 1 1/2 ceaşcă nucă măcinată 1 1/2 ceaşcă pesmet 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se pun la fiert 1/2 ceaşcă apă, mierea şi zahărul pentru 5 minute. In acest sirop se pun […]

Cvas de lamaie

Cvas de lamaie

Cvas de lamaie din: apa, zahar, lamai, miere, drojdie, stafide. Ingrediente: 5 litri apă 250 g zahăr 6 lămâi 2 linguri miere de albine drojdie de bere cât o boabă mică de fasole stafide   Mod de preparare: Se pune apa împreună cu zahărul într-un vas, se aşază pe foc şi se lasă să fiarbă […]

Retete desert: crema de capsuni

Retete desert: crema de capsuni

Retete desert: crema de capsuni din: suc de ananas, amidon, curmale. Ingrediente: 1 ceasca suc de ananas 1 lingură amidon  de porumb 8 curmale  fără  sâmburi,  taiate bucati     Mod de preparare: Se mixează şi apoi se pun la fiert amestecând din când în când. Când compoziţia clocoteşte, se opreşte focul, iar după ce […]

Tarta cu ciuperci champignon

Tarta cu ciuperci champignon

Tarta cu ciuperci champignon din: aluat, ceapa, ciuperci, ulei de masline. Ingrediente: 1 foaie de aluat de plăcintă congelat 2 fire de ceapă verde 200 g ciuperci champignon 3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se lasă aluatul să se dezgheţe bine. Se curăţă şi se spală ceapă şi ciupercile, după care se […]

Orez cu porumb si ciuperci

Orez cu porumb si ciuperci

Orez cu porumb si ciuperci din: orez, ceapa, morcov, porumb, ciuperci, sare, piper, suc de rosii. Ingrediente: 1 1/2 cană orez 2 cepe 1 morcov 1 cutie mică de porumb 1 cutie ciuperci sare piper 3 linguri suc de roşii   Mod de preparare: Orezul se spală şi se lasă la umflat. Intre timp, pregă­tim […]

Tocanita orientala

Tocanita orientala

Tocanita orientala din: telina, fasole, morcovi, conopida, broccoli, ceapa, usturoi, sare, amidon. Ingrediente: 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă fasole verde 1 ceaşcă morcovi 1 conopidă 1 ceaşcă broccoli 1 ceapă 1 căţel de usturoi sfărâmat 1 linguriţă sare 1 lingură amidon de porumb amestecat cu 1/4 ceaşcă de apă   Mod de preparare: Se taie oblic […]

Retete de post: salata a la russe

Retete de post: salata a la russe

Retete de post: salata a la russe din: cartofi, morcovi, mazare, fasole, maioneza, mustar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g morcovi 200 g mazăre 100 g fasole verde 300 g maioneză de pufuleţi 50 g muştar (facultativ) pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii se fierb, se curăţă de coajă […]

Vinete cu usturoi si patrunjel

Vinete cu usturoi si patrunjel

Vinete cu usturoi si patrunjel din: vinete, patrunjel, usturoi, sare, ulei de masline, otet de mere. Ingrediente: 4-5 vinete pătrunjel 6 căţei usturoi sare ulei de măsline otet de mere   Mod de preparare: După ce se spală vinetele, se taie în felii şi se aşază în tigaie, se acoperă şi se lasă aproximativ 20 […]

Salata mixta cu verdeata

Salata mixta cu verdeata

Salata mixta cu verdeata din: castravete, rosie, ardei, ceapa, cartofi, salata verde, pastai, ulei, usturoi, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 castravete 1 roşie 1 ardei gras (1 gogoşăr) 1 ceapă 2 cartofi 1 salată verde 10 păstăi de fasole verde 1 linguriţă ulei usturoi mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Castravetele, roşia, ardeiul gras (gogoşarul), […]

Pasta de fasole cu naut si ardei copt

Pasta de fasole cu naut si ardei copt

Pasta de fasole cu naut si ardei copt din: fasole, naut, ardei, usturoi, sare, piper, ulei, ceapa, rosii. Ingrediente: 3 căni de fasole 1 conservă de năut 2 ardei copţi 3 căţei de usturoi sare piper ulei Pentru sos: 3 cepe ulei o conservă de roşii sare piper   Mod de preparare: Fasolea o punem […]

Plachie de crap cu vin

Plachie de crap cu vin

Plachie de crap cu vin din: crap, lei, ceapa, vin rosu, b ulion, lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură bulion 6 felii de lămâie 2 foi de dafin 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Peştele curăţat şi […]

Reteta sos a la grec

Reteta sos a la grec

Reteta sos a la grec din: ulei de masline, apa, zeama de lamaie, marar. Ingrediente: 1-2 linguri ulei de măsline 1 lingură de apă 1 linguriţă zeamă de lămâie mărar verde tocat fin   Mod de preparare: Amestecul acestor ingrediente se foloseşte cu succes la prepararea diverselor salate de crudităţi.

Desert de post: Turta dulce

Desert de post: Turta dulce

Turta dulce din: zahar, faina, ulei, miere, bicarbonat, nuci, rahat, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 250 g zahăr 500 g făină 50 ml ulei 3 linguri miere 1 linguriţă bicarbonat 100 g nuci 100 g rahat 1 1/2 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă cuişoare Mod de preparare: Se caramelizează 100 g zahăr, se sting cu 400 ml apă şi […]

Deserturi Simple si Rapide

Deserturi Simple si Rapide

Deserturi Simple si Rapide: Prajiturica cu crema de lamaie   Prajiturica cu crema de lamaie din: oua, zahar, faina, amoniac, margarina, zahar, cacao, praf de copt, unt, lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 12 linguri de zahăr 12 linguri făină amoniac Pentru foi: 400 g făină 150 g margarină 150 g zahăr 1 ou 1 […]

Oua_umplute_cu_galbenus_si_branza_de_capra_05

Reteta zilei: Oua umplute cu galbenus si branza de capra

Oua umplute cu galbenus si branza de capra din: oua fierte, branza de capra, maioneza, mustar dijon, suc de lamaie, sare, piper, ceapa verde, patrunjel, tarhon, boia de ardei, arpagic. Ingrediente:  10 oua fierte tare, răcite 60 gr branza de capra 4 linguri maioneza 1 linguriță muștar Dijon 1/2 lingurita suc de lămâie 1/4 lingurita […]

Suc proaspat de mere

Suc proaspat de mere

Suc proaspat de mere din: mere, portocala. Poate te intereseaza si: Suc de sfecla rosie, morcov si mar Suc tropical Suc minune: suc de sfecla rosie, morcov si mar   Ingrediente: 6 mere 1 portocală       Mod de preparare: Tăiaţi fiecare măr în câteva bucăţi pentru blender. Curăţaţi portocala, tăiaţi-o şi înlăturaţi seminţele. […]

Cozonac marmorat

Cozonac marmorat

Cozonac marmorat din: faina, apa minerala, drojdie, ulei, sare, zahar, dulceata, rahat, cacao. Ingrediente: 500 g  faina 1 pahar apă minerală 1/2 cub drojdie proaspătă 212 pahar ulei un vârf de cutit sare 100 g zahăr tos 3 linguri dulceaţă sau peltea câteva bucăţele rahat 2 linguri cacao   Mod de preparare: Amestecăm drojdia într-un vas […]

Crema de cocos si susan

Crema de cocos si susan

Crema de cocos si susan din: apa, sare, seminte de susan, miere, nuca de cocos. Ingrediente: 2 căni apă fiartă 1 vârf de linguriţă de sare 1/2 cană seminţe de susan 1 linguriţă miere 1/2 cană nucă de cocos răzuită   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se poate servi. Dacă se doreşte […]

Salam de biscuiti simpli

Salam de biscuiti simpli

Salam de biscuiti simpli din: biscuiti simpli, rahat, margarina, nuci, cacao, apa, lamaie, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi simpli 250 g rahat 150 g margarină 250 g nuci uscate în cuptor şi râşnite 3 linguri cacao 4 linguri apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură coajă de lămâie 1 lingură rom 4-5 mere 2 […]

Prajitura "Zi si noapte"

Prajitura “Zi si noapte”

Prajitura “Zi si noapte” din: ulei, zahar, apa, faina, praf de copt, zahar vanilat, cacao, nuca. Ingrediente: 12 linguri ulei 14 linguri zahăr 14 linguri apă 18 linguri făină 2 linguriţe praf de copt 1 plic zahăr vanilat 2-3 linguri cacao 1 cană nucă măcinată Mod de preparare: Se amestecă ingredientele cu mixerul, se adaugă […]

How_to_make_Spicy_lamb_with_goats_cheese

How to make Spicy lamb with goats cheese (VIDEO)

Spicy lamb with goats cheese                   How to make Spicy lamb with goats cheese     Pofta buna!

Friptura de porc in crusta

Friptura de porc in crusta

Friptura de porc in crusta din: pulpa de porc, mustar, vin, tarhon, leustean, rozmarin, oregano, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 3 linguri cu muştar clasic 1 pahar cu vin alb 1/2 linguriţă cu tarhon uscat mărunţit 1/2 linguriţă cu leuştean uscat mărunţit 1/2 linguriţă cu rozmarin 1/2 linguriţă cu oregano 1/2 linguriţă cu […]

Anghinare_cu_ciuperci

Anghinare cu ciuperci

Anghinare cu ciuperci din: cartofi, anghinare, ceapa, ciuperci, ciuperci, morcovi, fasole, sare, piper, ulei, anason, usturoi, ulei, cimbru. Ingrediente: 4 cartofi mari 4 anghinare 200 g cepe mici (cipollini) 400 g ciuperci shiitake 12 morcovi tineri cu verdeaţă 200 g fasole verde sare piper 2-4 linguri de ulei 1- 2 floricele de ânason stelat 1 […]

Banane_caramelizate_cu_inghetata_de_vanilie_04

Reteta zilei: Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie din: banane, esenta de rom, esenta de vanilie, scortisoara, zahar brun, unt, sare, inghetata de vanilie. Ingrediente:  2 banane mari sau 6 banane mici 2 linguri esenta de rom ¾ linguriță de esenta de vanilie ¼ linguriță scorțișoară ¼ ceasca zahăr brun 1 lingura unt nesărat 1 vârf de […]

Salata de varza cu susan

Salata de varza cu susan

Salata de varza cu susan din: varza, seminte de susan, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 1 varză mică 2 linguri seminţe de susan 2-3 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se taie varza mărunt. Se pun seminţele de susan în­tr-o tavă la cuptor la foc încet, pentru a […]

Crap rasol cu zarzavat

Crap rasol cu zarzavat

Crap rasol cu zarzavat din: crap, ceapa, zarzavat, cartof, otet, apa, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 crap (1,5 kg) ceapă zarzavat de supă morcov, rădăcină de pătrunjel, ceapă cartof 1 păhărel de oţet 2 I apă 1 frunză de dafin sare 5 boabe piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul […]

Reteta sos vinegreta cu tarhon

Reteta sos vinegreta cu tarhon

Reteta sos vinegreta cu tarhon din: ulei, lamaie, patrunjel, marar, tarhon, sare. Ingrediente: 100 g ulei zeama de la o lămâie 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură tarhon sare   Mod de preparare: Se amestecă zeamă de lămâie cu uleiul, se adaugă sa­rea şi verdeaţa tocată mărunt. Se amestecă şi se serveşte la […]

Suc de sfecla rosie, morcov si mar

Suc de sfecla rosie, morcov si mar

Suc de sfecla rosie, morcov si mar din: sfecla, morcovi, mere, suc de lamaie. Ingrediente: 1 sfeclă roşie mai mare 3-4 morcovi 2-3 mere potrivit de mari sucul de la o lămâie   Mod de preparare: Se taie toate ingredientele şi se pun în storcătorul de fructe şi se mixează.

Saratele de post

Saratele de post

Saratele de post din: foietaj de post, ketchup, mix de seminte, sare, ulei de masline. Ingrediente: foietaj de post ketchup mix de seminţe (dovleac, floarea soarelui, in, susan, mac) sare iodată ulei de măsline Mod de preparare: Foietajul, dezgheţat, se taie fâşii, se unge cu puţin ulei de măsline, ketchupul se distribuie pe foaia de […]

Prajitura tavalita

Prajitura tavalita

Prajitura tavalita din: zahar, miere, apa, amoniac, ulei, faina, margarina, cacao, esenta de rom, nuca de cocos sau nuca macinata. Ingrediente: Blat: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care se dizolvă 1 linguriţă amoniac o 100 ml ulei 500 g făină Sirop-cremă: 300 ml apă 300 g zahăr 1 pachet margarină […]

Reteta orez cu caise

Reteta orez cu caise

Reteta orez cu caise din: caise, orez, apa, zahar, coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g caise confiate 200 g orez 800 ml apă 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie   Mod de preparare: Se spală orezul şi se pune la fiert în apă clocotită cu zahăr. Când orezul este aproape fiert, se […]

Spanac cu ciuperci si tofu

Spanac cu ciuperci si tofu

Spanac cu ciuperci si tofu din: spanac, ciuperci, margarina, branza tofu, sare. Ingrediente: 1,5 kg spanac 250 g ciuperci 60 g margarină 150 g brânză tofu sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se pune la fiert spanacul într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se lasă 10 minute, după care se […]

Deserturi Simple si Gustoase

Deserturi Simple si Gustoase (2016)

Deserturi Simple si Gustoase: Tortulet pentru copii   Tortulet pentru copii din: foi de pandispan, crema tiramisu, lapte, cacao, esenta de rom, frisca, betisoare cu ciocolata, bomboane argintii. Ingrediente: 2 foi de pandişpan cu cacao 1 cre­mă tiramisu 200 ml lapte 2 linguri cacao 1 esenţă rom 200 ml frişcă 1 cutie beţişoare cu ciocolată […]

Sfecla cu nuci

Sfecla cu nuci

Sfecla cu nuci din: sfecla, bors, ulei, nuci, sare, ceapa, piper. Ingrediente: 5 sfecle roşii mici si rotunde bors 1 ceapă 2 linguri ulei 300 g nuci măcinate sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Spălăm bine sfeclele şi le curăţăm. Punem sfeclele cu apă cât să le acopere la fiert. Când sfeclele sunt […]

Tocana de linte

Tocana de linte

Tocana de linte din: linte, apa, usturoi, sare, cartofi, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1 ceaşcă de linte 3 ceşti apă 2-3 căţei de usturoi 1 linguriţă sare 1 frunză de dafin 9 cartofi noi, tăiaţi 2 cepe tăiate 6 morcovi tăiaţi felii sare   Mod de preparare: Se pun într-o oală lintea, apa, usturoiul, sarea si […]

Salata de taietei cu alune

Taietei cu rosii

Taietei cu rosii din: suc de rosii, rosie, ardei, taietei, fasole, ciuperci, cimbru, usturoi, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 ceşti suc de roşii 1 roşie decojită 1/2 ardei verde 250 g tăieţei fără ou 1 ceaşcă fasole boabe crude 200 g ciuperci tăiate rondele 1/2 linguriţă cimbru 1 căţel de usturoi pisat pătrunjel proaspăt sare   […]

Tocanita de ciuperci champignon

Tocanita de ciuperci champignon

Tocanita de ciuperci champignon din: ciuperci, ceapa, ardei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 3 cepe galbene 3 ardei graşi 4 roşii sare piper   Mod de preparare: Ceapa şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie fîdeluţă, se călesc uşor în ulei, într-o cratiţă, sau o tigaie mai înal­tă. După ce […]

Varza cu cartofi natur

Varza cu cartofi natur

Varza cu cartofi natur din: varza, cartofi, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g varză murată 50 g ulei sare piper 1 foaie dafin 4 cartofi mai măricei 1 căţel usturoi mărar pentru decor   Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, se spală şi se stoarce bine. Cartofii se curăţă, se spală, se […]

Zacusca de vinete cu ardei si gogogsari

Retete de post: zacusca de ciuperci

Retete de post: zacusca de ciuperci din: ciuperci, arpagic, masline, ceapa, ulei, bulion, verdeata, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g arpagic 200 g măsline 200 g ceapă 150 g ulei 100 g bulion 1 legătură verdeaţă 50 g zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile […]

Vinete marinate, cu branza feta si verdeata

Vinete impanate cu usturoi

Vinete impanate cu usturoi din: vinete, usturoi, ceapa, ardei, suc de rosii, sare, ulei. Ingrediente: 4 vinete 1 căpăţână de usturoi 2 cepe 3 ardei suc de roşii sau roşii proaspete sare ulei   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se taie în lung în 4 bucăţi, se presară cu sare şi se […]

Salata italiana cu legume

Salata italiana cu legume

Salata italiana cu legume din: morcovi, fasole, sfecla, rosii, mazare, maioneza, marar, ceapa, sare. Ingrediente: 200 g morcovi 200 g fasole verde 200 g sfeclă 200 g roşii 200 g mazăre mărar maioneză de pufuleţi sare ceapă sau usturoi   Mod de preparare: Se fierb separat morcovii, fasolea verde şi sfecla, care se taie în […]

Maioneza de mustar

Maioneza de mustar

Maioneza de mustar din: amidon, apa, mustar, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri de amidon 100 ml apă 2 linguri de muştar suc de lămâie ulei piper sare   Mod de preparare:   Se amestecă amidonul cu puţină apă, iar restul se pune la fiert şi, când dă în clocot, se adaugă […]

Pasta de nuci cu usturoi

Pasta de nuci cu usturoi

Pasta de nuci cu usturoi din: nuci, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, paine. Ingrediente: 250 g nuci 1 felie de pâine 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 lingură zeamă de lămaie sare   Mod de preparare: Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine prin masina de măcinat nucă. Se adaugă o […]

Pachetele norvegiene cu somon

Pachetele norvegiene cu somon

Pachetele norvegiene cu somon din: foi de placinta de post, spanac, somon afumat, usturoi, ceapa, ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă de post 500 g spanac 300 g somon afumat 2-3 căţei de usturoi 2 cepe ulei Mod de preparare: Se taie usturoiul şi ceapa mărunt, după care se călesc. Se adaugă spanacul tăiat […]

Ghiveci de crap cu mazare

Ghiveci de crap cu mazare

Ghiveci de crap cu mazare din: rap, ulei, ceapa, morcov, patrunjel, telina, bulion, mazare, fasole verde, piper, sare. Ingrediente: 1 kg crap 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină linguri bulion sau 4 roşii 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Se […]

Sos de zarzavat

Sos de zarzavat

Sos de zarzavat din: cartofi, morcovi, pasta de rosii, ulei, verdeata. Ingrediente: 50 g cartofi 40 g morcovi 1 linguriţă pastă de roşii 10 g ulei verdeaţă   Mod de preparare: Zarzavatul curăţat şi tăiat mărunt se fierbe înăbuşit, după care se pasează. Se subţiază apoi cu pastă de roşii diluată cu apă şi se […]

Ciorba de peste si zeama de varza

Ciorba de peste si zeama de varza

Ciorba de peste si zeama de varza din: zeama de varza, zarzavat, peste, verdeata. Ingrediente: 3 I zeamă de varză zarzavat de supă – morcov, pătrunjel, ceapă 600 g peşte verdeaţă Mod de preparare: Se potriveşte de acreală zeama de varză, adăugând apă dacă trebuie. Se fierb cu morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate mărunt. Când […]

Deserturi simple si gustoase

Deserturi simple si gustoase

Deserturi simple si gustoase: Tort cremsnit vanilat   Tort cremsnit vanilat din: zahr, lapte, faina, coaja de lamaie, unt, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 1 pachet aluat de foitaj  zahăr pudră Pentru cremă: 1 l lapte  8 linguri făină  8 linguri zahar  3 plicuri zahar vanilat  coajă de lămâie  pachet de unt 1 vârf cuţit de […]

Quiche_cu_carne_de_crab_07

Reteta zilei: Quiche cu carne de crab

Quiche cu carne de crab din: aluat de patiserie, ulei de masline, ceapa, oua, smantana lichida, sare, piper, piper cayenne, carne de crab, branza, parmezan, patrunjel. Ingrediente:  400gr aluat de patiserie 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 4 oua 1/2 cana smantana lichida 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță de piper negru 1/4-1/2 lingurita […]

Salata de taietei cu alune

Taietei cu mere la cuptor

Taietei cu mere la cuptor din: taietei, mere, zahar, ulei, lamaie. Ingrediente: 400 g tăieţei fără ou 1 kg de mere 100 g zahăr 2 linguri de ulei coajă rasă de lămâie după gust Mod de preparare: Se pun tăieţeii la fiert în apă cu un pic de sare. După ce au fiert, se opreşte […]

Suc tropical

Suc tropical

Suc tropical din: suc de ananas, banana. Poate te intereseaza si: Suc natural de legume Suc natural cu kiwi si mere Suc rece din pepene rosu si capsuni   Ingrediente: 1 cană suc de ananas 1 banană           Mod de preparare: Se mixează ingredientele în blender. Sucul este gata.   Poate iti […]

Cornulete savuroase cu nuca

Cornulete savuroase cu nuca

Cornulete savuroase cu nuca din: faina, zahar, nuca, ulei, apa. Ingrediente: 6 căni de făină 1/2 cană zahăr 7 linguri nucă măcinată 100 ml ulei + 100 ml apă (se dau un clocot şi se răcesc) 1 linguriţă esenţă vanilie sau migdale   Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul şi apa, zahărul, nucile şi […]

Foi de placinta si strudel

Foi de placinta si strudel

Foi de placinta si strudel din: faina, apa, sare, ulei. Ingrediente: 300 g făină circa 150 g apă sare ulei   Mod de preparare: Se cerne pe o planşetă făina. Se face o gropiţă la mij­loc in care se toarnă apa şi puţină sare, atât cât să se ob­ţină o cocă potrivit de tare. Se […]

Prajitura rapida de post

Prajitura rapida de post

Prajitura rapida de post din: mere, faina, gris, zahar, margarina. Ingrediente: 1 kg mere 200 g făină 200 g griş 200 g zahăr 50 g margarină Mod de preparare: Se unge o tavă cu margarina. Se ajmestecă făina, gri­sul şi zahărul (fără apă) şi se toarnă în tavă. Deasupra se întind în strat uniform merele […]

About cosminiacob

Cand vad pe altul mai prost ca mine imi creste inima in piept!

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS Ultimele retete

  • How to make Chocolate and Banana Cake (VIDEO) 04/12/2016
    Chocolate and Banana Cake                       How to make Chocolate and Banana Cake   Enjoy!
    Alex Torek
  • Satay skewers 04/12/2016
    Satay skewers of: chicken breast, soy sauce, lime juice, salt, sugar, oil, shallots, garlic, chili, peanuts, honey. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cubed 3 tbsp soy sauce or kecap manis 1 tbsp lime juice 1 tsp sugar 1 tsp salt 2 tbsp groundnut oil 2 shallots, finely chopped 3 cloves of garlic, finely chopped […]
    Corina Corina
  • Chicken and cheese tart 04/12/2016
    Chicken and cheese tart of: egg, pastry, oil, onion, garlic, tomatoes, cheese, salt, pepper. Ingredients: 1 x 320 g /11 oz sheet ready-rolled shortcrust pastry 1 egg, beaten For the filling: olive oil 1 onion, peeled and finely chopped 2 cloves of garlic, finely sliced 2 chicken thighs, skinned, deboned and chopped 4-6 ripe tomatoes, […]
    Corina Corina
  • How to make Chilli Beef with Vegetables (VIDEO) 04/12/2016
    Chilli Beef with Vegetables                       How to make Chilli Beef with Vegetables   Enjoy!
    Alex Torek
  • Pasta de gutui cu lamaie 04/12/2016
    Pasta de gutui cu lamaie din: gutui, suc de lamaie, zahar. Ingrediente: 1000 g gutui sucul de la 1 lămâie 500 g zahăr pentru gemuri     Mod de preparare: Gutuile se aleg şi se curăţă de puf cu un prosop, deoarece acesta conţine uleiuri eterice care vor provoca mai târziu râncezirea gemului. Nu se […]
    Alex Torek
  • Fasole verde fiarta 04/12/2016
    Fasole verde fiarta din: fasole verde, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă, se spală bine şi se rupe în jumătăţi (când se curăţă şi de aţe). Fasolea se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierbe la foc potrivit. Când […]
    Alex Torek
  • Retete simple: Dovlecei prajiti 04/12/2016
    Dovlecei prajiti din: dovlecei, faina, lapte, ulei, sare. Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 linguri făină 2-3 linguri lapte dulce ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală bine, se curăţă de coajă, apoi se taie în rondele groase de circa 5 mm. Se presară cu puţină sare, apoi se dau prin făină, lapte şi iarăşi […]
    Alex Torek
  • Fasole boabe fiarta 04/12/2016
    Fasole boabe fiarta din: fasole, morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole albă, boabe, uscată 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1 pâstârnac piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat câteva ore, în apă călduţă. Se pune apoi […]
    Alex Torek
  • Fasole verde cu ceapa 04/12/2016
    Fasole verde cu ceapa din: ceapa, fasole verde, faina, ulei, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 10 cepe mari 250 g fasole verde fiartă în prealabil 1 lingură făină 2 linguri ulei piper sare opţional: pătrunjel verde în final   Mod de preparare: Ceapa se taie mai mare, în rondele, şi se pune la fiert într-o cratiţă […]
    Alex Torek
  • Mazare boabe batuta 04/12/2016
    Mazare boabe batuta din: mazare, ceapa, cartof, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: 1/2 kg mazăre boabe uscată 3 cepe 1 cartof 2 linguri ulei 1 căpăţână usturoi sare   Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală şi se lasă să stea câteva ore în apă călduţă. Se pune apoi la fiertîn apă rece împreună cu […]
    Alex Torek