//
you're reading...
Retetele lui Claudiu

Retete usoare si rapide # 24

Retete usoare si rapide 

Friptura_spaniola_de_porc_cu_orez

Friptura de porc cu orez si legume

Friptura de porc cu orez si legume din: ulei, spata de porc, ceapa, usturoi, faina, rosii, vin, ardei, masline, busuioc, unt, sofran, orez, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 900 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr roşii, decojite […]

salata de cus-cus

Salata de cus-cus

Salata de cus-cus din: cus-cus, ardei, castravete, ceapa verde, masline, rosie, seminte de pin, lamaie, apa, oregano, menta, sare, piper. Ingrediente: PENTRU SALATĂ: 1 cană de cuş-cuş prefiert 1 ardei gras roşu potrivit, tocat 1/2 de cană de castravete tocat 5 linguri de ceapă verde tocată 1/4 de cană de măsline negre tocate 1 roşie […]

Unt de lapti

Unt de lapti

Unt de lapti din: unt, lapti. Ingrediente: 3-4 linguri unt (circa 150 g) circa 75 g lapţi   Mod de preparare: Lapţii se prăjesc foarte puţin (trebuie să rămână moi), apoi sosul se pregăteşte ca şi untul de somon şi este folosit rece pentru aceleaşi preparate.   Pofta buna!

Gramolata

Gramolata

Gramolata din: usturoi, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: usturoi suc de lamaie patrunjel     Mod de preparare: Tăiaţi şi amestecaţi în părţi egale, o treime usturoi, o treime suc de lămâie şi o treime pătrunjel. Folosiţi amestecul ca pe oricare alt condiment. Gramolata este un condiment delicios de origine italiană care se poate sesrvi […]

Reteta sos tartar

Sos tartar cu arpagic

Sos tartar cu arpagic din: maioneza, castraveciori acri, arpagic, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg maioneză 1-2 castraveciori acri (în oţet) 10-15 bucăţi arpagic (sau ceapă roşie) pătrunjel verde   Mod de preparare: Maioneza trebuie să fie puţin mai subţire. In ea se adaugă castraveciorii tăiaţi cât se poate de fin (cubuleţe cât mai mici), arpagicul tocat […]

Ardei cu hrean in saramura

Ardei cu hrean in saramura

Ardei cu hrean in saramura din: ardei, hrean, apa. Ingrediente: 50 ardei 3-4 rădăcini de hrean apa     Mod de preparare: Ardeii, pregătiţi ca mai sus, se pun în borcane unul lângă altul. La 50 de bucăţi se curăţă trei-patru rădăcini de hrean şi se taie şuviţe subţiri, care se aşează printre ei. Se toarnă […]

Salata de untisor

Salata de untisor

Salata de untisor din: frunze crude de untisor, patrunjel, marar, ulei, otet, sare. Ingrediente: 1 castron de frunze crude de untişor (de primăvară) 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde ulei oţet (zeamă de lămâie) sare   Mod de preparare: Untişorul bine spălat şi scurs de apă este amestecat cu pătrunjelul şi mărarul tăiate […]

basque_chicken

Basque chicken

Basque chicken of: oil, chicken drumsticks, onion, pepper, tomatoes, sugar, paprika, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 4 chicken drumsticks 1 onion, chopped 2 cloves of garlic, chopped 1 red pepper, deseeded and sliced 1 green pepper, deseeded and sliced 6 ripe vine tomatoes, cored and chopped 2 bay leaves 1 tsp sugar 1 […]

Zacusca de legume cu usturoi

Zacusca de legume cu usturoi

Zacusca de legume cu usturoi din: vinete, rosii, ardei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 vinete mari, tinere şi proaspete 2 kg rgşii bine coapte 6 ardei graşi 200 ml (un pahar mare) untdelemn o căpăţână usturoi pătrunjel verde sare şi piper   Mod de preparare: Se iau 6 vinete mari, tinere şi proaspete, 2 […]

Verdeturi uscate

Verdeturi uscate

Verdeturi uscate din: patrunjel, marar, telina, leustean, tarhon. Ingrediente: patrunjel marar tarhon leustean telina   Mod de preparare: Frunzele de pătrunjel, mărar, tarhon, leuştean, ţelină se usucă în aer liber, în timpul verii, în lunile iulie şi august, evitând soarele prea puternic. Se aleg frunzele verzi şi sănătoase şi se întind răsfirate în stra­turi subţiri, pe […]

Supa-crema din Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles in saramura

Varza de Bruxelles in saramura din: varza, sare. Ingrediente: varza       Mod de preparare: Verzişoarele, cât mai mici, se curăţă de frunzele galbene de deasupra, se spală bine în mai multe ape, se lasă să se zvânte, după care se opăresc 10-15 minute, se răcesc şi se aşează în borcane, care se umplu […]

Terina de iaurt

Terina de iaurt

Terina de iaurt din: oua, gelatina, ceapa verde, sunca, iaurt, piper, salata verde. Ingrediente: 4 ouă 8 foi gelatină 1 legătură frunze ceapă verde 150 g şuncă 400 g iaurt sare piper salată verde   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le laşi să se răcească şi le cureţi de coajă. Tai pătrunjelul mărunt. Prepari […]

Butoiase cu pasta de peste

Butoiase cu pasta de peste

Butoiase cu pasta de peste din: aluat, ou, ton maruntit in ulei, ceapa, lamai, cartofi, mustar, ulei, ceapa verde, marar verde, varza. Ingrediente: Butoiaşe: 1 pachet aluat de foietaj 1 gălbenuş Pastă de peşte: 2 cutii de ton mărunţit în ulei 1 ceapă 2 lămâi 2-3 cartofi Maioneză: 1 gălbenus 1-2 linguri muştar 100 ml […]

Aperitiv in straturi

Aperitiv in straturi

Aperitiv in straturi din: paine, crema de branza, patrunjel, unt. Ingrediente: 2 pâini negre cu nucă 1 kg cremă de brânză 2 legături pătrunjel 1 lingură unt   Mod de preparare: Tai felii pâinile, apoi le decupezi mijlocul în ce forme vrei. Freci crema de brânză cu untul şi pătrunjelul tocat şi întinzi pe bucăţile […]

Suc de rosii delicios

Suc de rosii delicios

Suc de rosii delicios din: rosii, sare. Ingrediente: 5 kg roşii foarte coapte sare pentru murături         Mod de preparare: Roşiile se aleg, se spală foarte bine şi se taie în două. In funcţie de ustensilele de separat pieliţe şi seminţe, fie se trec prin sită, fie se scot seminţele şi interiorul […]

Gulas de vita picant

Gulas de vita picant

Gulas de vita picant din: antricot, telina, ceapa, untura, cartofi, morcov, rosie, boia, ardei, chimen, usturoi. Ingrediente: 350 g antricot 2 linguriţe frunze de ţelină tocate 1 ceapă roşie 1 lingură untură 250 g cartofi 1 morcov 1 roşie 1 linguriţă boia sare 1 ardei 1 linguriţă chimen măcinat 3 căţei de usturoi   Mod […]

Mazare cu sos

Mazare cu sos

Mazare cu sos din: mazare, rosii, ceapa, grasime, verdeata, sare, faina. Ingrediente: 2 kg mazăre 8 roşii 4 cepe 2 linguri grăsime 2 legături verdeaţă (mărar) sare o lingura faina   Mod de preparare: Se pune mazărea la fiert în puţină apa clocotmda sare, ceapă curăţată, spălată şi tăiată mărunt şi grăsime. Mazărea este fiartă, […]

Mushiulet Stroganoff

Mushiulet Stroganoff

Mushiulet Stroganoff din: muschiulet, ceapa, untura, smantana, piper, vin. Ingrediente: 700 g muşchiuleţ 1 ceapă 2 linguri untură 200 ml smântână dulce 1 linguriţă piper măcinat 2 linguri vin alb   Mod de preparare: Secretul fripturii Stroganoff este să serviţi mâncarea imediat după preparare, altfel riscaţi să-şi piardă aspectul apetisant. Grăsimea se încinge şi se […]

File de cod la tigaie

Sardine cu otet aromat si mirodenii

Sardine cu otet aromat si mirodenii din: sardine, lamaie, otet aromat, ghimir, ceapa, dafin, coriandru, cuisoare, sare grunjoasa. Ingrediente: 12 sardine mari 1 lămâie 30 ml oţet aromat 30 g ghimbir proaspăt (rădăcini) 4 cepe mici 3 foi de dafin 1 lingură boabe de coriandru 3 cuişoare 2 linguri sare grunjoasă   Mod de preparare: […]

Supa-crema picanta de creveti

Supa-crema picanta de creveti

Supa-crema picanta de creveti din: creveti, smantana, cartof, ceapa, morcovi, telina, fulgi de chili, coniac, sare, piper. Ingrediente: 300 g creveţi întregi 250 ml smântână dulce 1 cartof 1 ceapă 2 morcovi tineri (eventual o tulpină de ţelină) 1/2 linguriţă fulgi de chili 1 linguriţă coniac sare piper   Mod de preparare: Legumele curăţate se […]

Zacusca cu telina

Zacusca cu telina

Zacusca cu telina din: vinete, dovlecei, rosii, ardei, telina, ceapa, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 2 kg vinete un kg dovlecei un kg ardei gras 1,5 kg roşii 5 cepe uscate 300 ml ulei 2 fire ţelină sare piper   Mod de preparare: Se pune ceapa curăţată şi tăiată mărunt ia călit în ulei. Se […]

Salata de alge deshidratate

Salata de alge deshidratate

Salata de alge deshidratate din: alge marine deshidratate, ulei de susan, sos de soia, otet balsamic, susan, zahar brun, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 100 g alge marine deshidratate 30 ml ulei de susan 30 ml sos de soia 30 ml oţet balsamic 10 g seminţe de susan 15 g zahăr brun 2 căţei de usturoi (sau […]

Aperitiv special

Aperitiv special

Aperitiv special din: paine, oua, maioneza, rosii, macrou afumat, mustar, sare, piper, ceapa, marar, rucola, castraveti murati. Ingrediente: 1 pâine rotundă 5 ouă fierte tari 300 g maioneză 2 roşii 250 g macrou afumat 1 lingură muştar sare piper 1 ceapă 3 castraveţi muraţi 1 legătură mărar rucola   Mod de preparare: Tai pâinea în […]

Sote de mazare

Mazare la borcan

Mazare la borcan din: mazare, sare, apa. Ingrediente: 1 kg mazare sare apa     Mod de preparare: Speli boabele după ce le-ai scos din teci, le pui într-o sită şi le scufunzi în apă clocotită cu sare. Opăreşti mazărea între 3 şi 6 mi­nute, în funcţie de mărimea boabelor şi de cât de tari […]

Mancare de ardei cu rosii

Mancare de ardei cu rosii

Mancare de ardei cu rosii din: ardei, ceapa, rosii, untdelemn, patrunjel. Ingrediente: 6 ardei graşi o ceapă 4 roşii 2 linguri untdelemn pătrunjel verde tocat     Mod de preparare: Untdelemnul se încinge, se adaugă ceapa, curăţată, spălată, tăiată felii şi se căleşte puţin. Se pun ardeii, spălaţi, curăţaţi, tăiaţi tot în felii şi se […]

Muschiulet cu sos acrisor

Muschiulet cu sos acrisor

Muschiulet cu sos acrisor din: muschiulet de vita, unt, sare, piper, rozmarin, cimbrisor, ceapa, usturoi, otet, unt, mar, fasole, kaizer. Ingrediente: 4 felii groase de muşchiuleţ 50 g unt sare piper 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă cimbrişor 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 foaie dafin oţet 100 ml supă de oase 1 măr 400 […]

coffee_recipe_05

Viennese Coffee

Viennese Coffee of: chocolate, sugar, whipping cream, coffee, whipped cream, orange peel. Ingredients:  4 oz Semisweet Chocolate 1 tb Sugar 1/4 c Whipping Cream 4 c Hot Strong Coffee Whipped Cream Grated Orange Peel     How to: Melt chocolate in a heavy saucepan over low heat. Stir in sugar and whipping cream. Beat in […]

coffee_recipe_04

Vanilla Almond Coffee

Vanilla Almond Coffee of: coffee, vanilla, almond, anise seeds. Ingredients:  1/3 c Ground coffee 1 ts Vanilla extract 1/2 ts Almond extract 1/4 ts Anise seeds       How to: Place coffee in a blender or food processor fitted with a steel blade. In cup, combine remaining ingredients. With processor running, add flavourings. Stop […]

Sesame seed chicken

How to make Honey Sesame Chicken (VIDEO)

Honey Sesame Chicken                         How to make Honey Sesame Chicken   Enjoy!

coffee_recipe_06

Turkish Coffee

Turkish Coffee of: water, sugar, coffee, cardamom. Ingredients:  3/4 c Water 1 tb Sugar 1 tb Pulverized Coffee 1 Cardamom Pod     How to: Combine water and sugar in an ibrik or small saucepan. Bring to a boil; then remove from heat and add coffee and cardamom. Stir well and return to heat. When […]

coffee_recipe_07

Praline Coffee

Praline Coffee of: coffee, half and half, brown sugar, butter, margarine, liqueur, whipped cream. Ingredients:  3 c Hot brewed coffee 3/4 c Half-and-half 3/4 c Firmly packed Lt.Brown sugar 2 tb Butter or margarine 3/4 c Paraline liqueur Sweetened whipped cream     How to: Cook first 4 ingredients in a large saucepan over medium […]

coffee_recipe_09

Pluto Coffee

Pluto Coffee of: coffee, rum, liqueur, baileys irish cream, chocolate syrup. Ingredients:  12 oz Fresh ground coffee, preferably chocolate mint, or swiss chocolate 2 oz Or more 151 Rum 1 Large scoop whipped cream 1 oz Haagen-Dazs Liqueur or Baileys Irish Cream 2 tb Chocolate syrup     How to: Fresh grind the coffee. We […]

coffee_recipe_02

Orange Cinnamon Coffee

Orange Cinnamon Coffee of: coffee, orange peel, vanilla, cinnamon. Ingredients:  1/4 c Ground coffee 1 tb Grated orange peel 1/2 ts Vanilla extract 1 1/2 Cinnamon sticks       How to: Place coffee and orange peel in blender or food processor fitted with steel blade. With processor running, add vanilla. Stop and scrape sides […]

coffee_recipe_08

Nightcap Coffee Mix

Nightcap Coffee Mix of: creamer, coffee, sugar, cardamom, cinnamon. Ingredients:  2/3 c Non dairy coffee creamer 1/3 c Instant coffee granules 1/3 c Granulated sugar 1 ts Ground cardamom 1/2 ts Ground cinnamon     How to: Combine all ingredients in a medium bowl; stir until well blended. Store in airtight container. Yields 1 1/3 […]

coffee_recipe_05

Mocha Frappe

Mocha Frappe of: ice, coffee, chocolate sauce or syrup, vanilla syrup, whipped cream. Ingredients:  18 Ice cubes (up to 22) 7 oz Double strength coffee, chilled 1/4 c Chocolate sauce (or syrup) 2 T Vanilla Syrup Whipped Cream (garnish)     How to: Place ice, coffee, chocolate sauce, and syrup in a blender. Blend until […]

coffee_recipe_04

Mocha Flavoured Coffee

Mocha Flavoured Coffee of: creamer, sugar, coffee, cocoa. Ingredients:  1/4 c Non-dairy creamer dry 1/3 c Sugar 1/4 c Dry instant coffee 2 Tblsp cocoa     How to: Place all ingredients in mixer, beat at high until well blended. Mix 1 1/2 Tblsp mix with 3/4 cup hot water. Store in air tight jar. […]

coffee_recipe_03

Mocha Coffee Mix

Mocha Coffee Mix of: creamer, sugar, coffee, cocoa. Ingredients:  1/4 c Powdered non-dairy creamer 1/3 c Sugar 1/4 c Dry instant coffee 2 tb Cocoa How to: Place all ingredients in mixer, beat at high until well blended. Mix 1 1/2 T mix with 3/4 c. hot water. Store in airtight jar. Mocha Coffee Mix […]

risotto_cu_carne_de_vitel_03

Reteta zilei: Risotto cu carne de vitel

Risotto cu carne de vitel din: ulei de masline, ceapa, praz, faina, vitel, vin alb, sare, piper, risotto, supa de pui, sofran, parmezan, coaja de lamaie, patrunjel, usturoi. Ingrediente:  50g unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 fir praz, tocat 3 linguri faina 4 bucati carne de vițel 600ml vin alb sare […]

Somon in aluat cu sparanghel

Somon in aluat cu sparanghel

Somon in aluat cu sparanghel din: file de somon, sparanghel, smantana, marar, lamaie, ou, faina, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 file de somon 450 g sparanghel 30 ml smântână 1/2 legătură mărar tocat coaja de la 1 lămâie 1 ou 200 g făină 100 g unt 1 vârf de cuţit de sare piper   Mod […]

Sfecla umpluta cu carne

Sfecla umpluta cu carne

Sfecla umpluta cu carne din: sfecle rosii, carne tocata, orez, ceapa, patrunjel, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 6 sfecle roşii 500 g carne tocată 100 g orez 2 cepe 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei boia sare piper   Mod de preparare: Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Tai cepele şi le căleşti în […]

Plachie de peste cu legume

Plachie de peste cu legume

Plachie de peste cu legume din: peste, rosii, ceapa, ardei, marar, lamaie, branza, sare, piper, ulei. Ingrediente:  4 peşti 1 kg roşii 4 cepe 1 ardei gras sare piper ulei apă mărar 1 lămâie brânză   Mod de preparare: Cureţi peştii şi le îndepărtezi capete­le. îi asezonezi cu sare şi piper şi îi laşi la […]

Fasole verde in sare

Reteta fasole verde conservata

Reteta fasole verde conservata din: fasole, sare, foi de vita. Ingrediente: 1 kg fasole verde 60-80 g sare foi de viţă, opţional     Mod de preparare: Alegi păstăile, le speli, le cureţi de aţe, dacă au, şi le tai capetele. Aşezi un strat de fa­sole verde, îndeşi bine păstăile în borcan, ca să fie […]

Fasole batuta cu ceapa si usturoi

Fasole batuta cu ceapa si usturoi

Fasole batuta cu ceapa si usturoi din: fasole, usturoi, ulei, ceapa, pasta de tomate, boia, sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe uscată 6 căţei usturoi 200 ml ulei 3 cepe 1 lingură pastă de tomate 1/2 linguriţă boia iute 1/2 linguriţă boia dulce sare   Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat cu o seară […]

Ciorba de sfecla rosie cu bors

Ciorba de sfecla rosie cu bors

Ciorba de sfecla rosie cu bors din: morcovi, sfecla, telina, patrunjel, ceapa, ulei, ardei, suc de rosii, leustean, bors, sare. Ingrediente: 2 morcovi 1/2 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 2 linguri ulei 1 sfeclă roşie 1 ardei gras 200 ml suc de roşii leuştean verde borş sare   Mod de preparare: Incingi uleiul într-o […]

Salata de rosii cu peste

Slata clasica de rosii cu ceapa si verdeata

Slata clasica de rosii cu ceapa si verdeata din: rosii, ulei, sare, verdeata, ceapa, piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii 50 ml untdelemn sare verdeaţă 2 cepe piper     Mod de preparare: Roşiile, spălate, se taie felii, se amestecă bine cu ceapa, curăţată, spălată şi tăiată mărunt, iar deasupra se toarnă untdelemnul, sarea şi verdeaţa […]

Bors de urzici cu hamei

Bors de urzici cu hamei

Bors de urzici cu hamei din: urzici, hamei, ceapa, sare, bors. Ingrediente: 1 kg urzici 500 g hamei 4 cepe o lingură sare borş după gust   Mod de preparare: Urzicile, alese şi foarte bine spălate, se pun în apă clocotită cu sare. Când sunt fierte pe jumătat adaugă vârfurile de hamei, ceapa, spălată, curăţată, […]

Miel cu legume de primavara

Friptura de vita la tava

Friptura de vita la tava din: muschiulet de vita, cartofi, boia, faina, ceapa, rosii, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ de vita 400 g cartofi sare boia 2 linguri făină piper 1 ceapă roşie 100 g roşii 100 g ardei   Mod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţă, apoi se taie felii. […]

Mancare de ardei verzi

Mancare de ardei verzi

Mancare de ardei verzi din: untdelemn, ardei grasi verzi, orez, rosii, ceapa, sare. Ingrediente: 3 linguri untdelemn 6 ardei graşi verzi o linguriţă orez fiert 2 roşii o ceapă sare   Mod de preparare: Untdelemnul se încinge, se adaugă ceapa, curăţată, spălată, tocată mărunt, se pun ardei, spălaţi, curăţaţi, tăiaţi felii subţiri şi se prăjesc. […]

Tocanita din vrabioara de vita

Tocanita de vita cu chimen

Tocanita de vita cu chimen din: pulpa de vita, boia, ceapa, chimen, rosii, ardei, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 2 linguri boia 2 cepe roşii sare piper 1 linguriţă chimen măcinat 100 g rosii 100 g ardei 2 linguri untură   Mod de preparare: Se îndepărtează pieliţa de pe fleică, apoi […]

Midii cu orez basmati

Midii cu orez basmati

Midii cu orez basmati din: midii, orez basmati, lamai verzi, ulei, sos de soia, sos Tabasco, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 250 g midii curăţate de cochilii si impurităţi (se pot folosi si midii congelate) 50 g orez basmati 2 lămâi verzi 50 ml ulei 1 lingură sos de soia 1 vârf de linguriţă sos […]

Terina de cascaval cu carne de pui

Terina de cascaval cu carne de pui

Terina de cascaval cu carne de pui din: cascaval simplu, cascaval afumat, carne de pui, sunca, unt. Ingrediente: 500 g caşcaval simplu 500 g caşcaval afumat 250 g carne de pui fiartă 250 g şuncă unt   Mod de preparare: Feliezi subţire şunca şi ambele tipuri de caşcaval, iar carnea o tai fâşii. Ungi cu […]

Salata de telina cu ou si nuci

Salata de telina cu ou si nuci

Salata de telina cu ou si nuci din: telina, ou, nuca, piper, lamaie, ulei. Ingrediente: 1 ţelină 1 ou câţiva mieji de nucă piper zeama de la 1/2 lămâie 1 linguriţă ulei   Mod de preparare: Cureţi ţelina de coajă şi o dai prin răzătoarea mare. Fierbi un ou tare şi când s-a răcit îl […]

Pizza cu sos de rosii

Pizza cu sos de rosii

Pizza cu sos de rosii din: faina, apa, ulei, drojdie, sare, sunca de Praga, rosie, suc de rosii, cascaval, masline, busuioc. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 170 ml apă 50 ml ulei 2 g drojdie sare Pentru umplutură: 4 felii şuncă de Praga 1 roşie 50 ml suc de roşii 50 g caşcaval măsline […]

Mancarica de mazare cu pui

Mancarica de mazare cu pui

Mancarica de mazare cu pui din: carne de pui, ceapa, morcov, mazare, dafin, pasta de tomate, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui şi 2 pulpe de pui 3 cepe medii 1 morcov mare 1 kg mazăre 1 foaie de dafin 3 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei mărar sare piper   […]

Salata de andive cu maioneza

Salata de andive cu patrunjel

Salata de andive cu patrunjel din: andive, untdelemn, lamai, patrunjel, sare. Ingrediente: 300-400 g andive 50 ml untdelemn 2 lămâi 2 le­gături de pătrunjel sare   Mod de preparare: Andivele, după ce au fost desprinse de cotor, se spală. Firele mai lungi se rup în două. Se aşează în farfurie, tumându-se deasupra sosul simplu din […]

Sos muselin

Sos muselin

Sos muselin din: faina, unt, lapte, ou, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 linguri făină 50 g unt 100 ml lapte un gălbe­nuş o lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Din unt, faină şi lapte se prepară un sos alb astfel: faina, lăsată puţin în untul încins, fără să se rumenească, se stinge cu […]

Bors de fasole uscata

Bors de fasole uscata cu pastarnac

Bors de fasole uscata cu pastarnac din: fasole uscata, morcov, pastarnac, patrunjel, ceapa, sare, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 300 g fasole uscată un morcov un păstârnac un pătrunjel 3 cepe sare borş pătrunjel verde leuştean   Mod de preparare: Fasolea, aleasă şi spălată, se pune la fiert cu apă rece. După primele clocote, se aruncă apa […]

Mancare de arpagic cu masline

Mancare de arpagic cu masline

Mancare de arpagic cu masline din: arpagic, untdelemn, dafin, masline, vin, piper, bulion, faina, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 150 g arpagic 100 ml untdelemn 3 frunze dafin 10-12 măsline un pahar mic vin alb 10-12 boabe piper un pahar mic bulion concentrat o linguriţă făină o linguriţă pătrunjel verde tocat felii de lămâie   Mod de […]

Vita cu prune

Vita cu prune

Vita cu prune din: carne de vita, patrunjel, hasme, prune, ceapa, unt, faina, cartofi, sare, nucsoara. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 legătură pătrunjel verde 1 le­gătură haşme 300 g prune 3 cepe roşii 40 g unt 1 lingură făină 1 kg cartofi sare nucşoară   Mod de preparare: Carnea se spală şi se […]

coffee_recipe_07

Mocha Coffee

Mocha Coffee of: coffee, chocolate mix, cocoa mix, creamer, sugar. Ingredients:  1 c Instant coffee crystals 1 c Hot chocolate or cocoa mix 1 c Non-dairy creamer 1/2 c Sugar     How to: Combine all ingredients; mix thoroughly. Store in a tightly- covered jar. To serve put 1 1/2 to 2 tablespoons into a […]

coffee_recipe_08

Mexican Spiced Coffee

Mexican Spiced Coffee of: brown sugar, cloves, orange zest, cinnamon, coffee. Ingredients:  3/4 c Brown sugar, firmly packed 6 Cloves 6 Julienne slices orange zest 3 Cinnamon sticks 6 tb Coffee (NOT instant)     How to: In a large saucepan, heat 6 cups of water with the brown sugar, cinnamon sticks, and cloves over […]

coffee_recipe_06

Maple Coffee

Maple Coffee of: half-and-half, maple syrup, coffee, whipped cream. Ingredients:   1 c Half-and-half 1/4 c Maple syrup 1 c Hot brewed coffee Sweetened whipped cream       How to: Cook half-and-half and maple syrup in a saucepan over medium heat, stiffing constantly, until thoroughly heated (do not boil). Stir in coffee. Serve with sweetened […]

coffee_recipe_02

Cocoa Mocha

Cocoa Mocha of: kahlua, coffee, nestle quick, half and half. Ingredients:  3/4 oz Kahlua 1/2 c Hot coffee 1 ts Nestle Quick 2 tb Half and half     How to: Combine all ingredients in your favourite cup and stir. Garnish with a donut of your choice. Cocoa Mocha Enjoy!

coffee_recipe_09

Kahlua Kioki Coffee

Kahlua Kioki Coffee of: kahlua, brandy, coffee, whipped cream. Ingredients:  1 oz Kahlua 1/2 oz Brandy 1 c Hot coffee Whipped cream     How to: Add Kahlua and brandy to coffee. Garnish with whipped cream. Kahlua Kioki Coffee Enjoy!

coffee_recipe_07

Kahlua Coffee

Kahlua Coffee of: coffee, chocolate syrup, kahlua, cinnamon, whipped cream. Ingredients:  6 c Hot coffee 1 c Chocolate syrup 1/4 c Kahlua 1/8 ts Ground cinnamon Whipped cream     How to: Combine coffee, chocolate syrup, Kahlua, and cinnamon in a large container; stir well. Serve immediately. Top with whipped cream. Kahlua Coffee Enjoy!

coffee_recipe

Italian Mocha Espresso

Italian Mocha Espresso of: coffee, sugar, milk, cocoa. Ingredients:  1 Cup instant coffee 1 Cup sugar 4 1/2 Cup non-fat dry milk 1/2 Cup cocoa     How to prepare: Stir ingredients together. Process in a blender until powdered. Use 2 Tablespoons to one small cup of hot water. Serve in demitasse cups. Italian Mocha […]

coffee_recipe_03

Italian Coffee With Chocolate

Italian Coffee With Chocolate of: coffee, cocoa, whipped cream, orange peel. Ingredients:  2 c Hot Strong Coffee 2 c Hot Traditional Cocoa Whipped Cream Granted Orange Peel       How to prepare: Combine 1/2 cup coffee and 1/2 cup cocoa in each 4 mugs. Top with whipped cream. Sprinkle with orange peel. Italian Coffee […]

Ciulama de cartofi (reteta de post)

Ciulama de cartofi (reteta de post)

Ciulama de cartofi din: cartofi, ulei, faina, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură ulei 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie în cubulefe. Se pun apoi la fiert cu sare, urmărind să fie păstraţi cât mai întregi. Separat se face sos alb: într-o tigaie se pune uleiul […]

coffee_recipe_05

Maraschino Coffee

Maraschino Coffee of: coffee, amaretto, whipped topping, maraschino cherry. Ingredients:  1 c Black coffee 1 oz Amaretto Whipped topping 1 Maraschino cherry       How to prepare: Fill coffee mug or cup with hot coffee. Stir in amaretto. Top with pressurized dessert topping and cherry. Serve with teaspoon. Maraschino Coffee Enjoy!

coffee_recipe_09

Another Irish Coffee

Another Irish Coffee of:coffee, whiskey, sugar, whipped cream. Ingredients:  1 c Coffee strong and black 1 1/2 oz Irish whisky 1 ts Sugar 1 tb Whipped cream     How to prepare: Mix coffee, sugar, and whiskey in a large mug or cup. Microwave until hot 1 to 2 min. and top with the whipped […]

Varza a la Cluj cu carnati

Varza a la Cluj cu carnati

Varza a la Cluj cu carnati din: carne de porc, varza, carnat, orez, sos de rosii, sare, piper, ulei, boia, ceapa, marar. Ingrediente: 500 g carne de porc tocată 1 varză de mărime potrivită câteva feliuţe de cârnat afumat 100 g orez 200 ml sos de roşii sare piper ulei boia 1 ceapă mărar   […]

Salata de praz fiert

Salata de praz fiert

Salata de praz fiert din: fasole, usturoi, untdelemn, otet, verdeata, rosie. Ingrediente: 2 kg fasole verde 2 căpăţâni usturoi 50 ml unt-delemn 50 ml oţet diluat 3 legături verdeaţă o roşie   Mod de preparare: Fasolea, curăţată şi fiartă în apă clocotită cu sare, se lasă să se răcească în apa în care a fiert. […]

Sos acrisor de lamaie

Sos acrisor de lamaie

Sos acrisor de lamaie din: unt, faina, supa, lamaie, sare. Ingrediente: 50 g unt o lingură făină 2 pahare supă de zarzavat sau de oase, carne suc de lămâie după gust sare   Mod de preparare: Se încinge untul şi în el se îngălbeneşte uşor faina, apoi se stinge cu supa, încetul cu încetul şi […]

restaurantedelux-ro_retete_277

Supa de conopida cu lapte si smantana

Supa de conopida cu lapte si smantana din: conopida, apa, unt, lapte, smantana, sare, faina, patrunjel verde. Ingrediente: o  conopidă 250 ml apă 50 g unt o cană lapte (apă) 2 linguri smântână sare o lingură făină pătrun­jel verde   Mod de preparare: Conopida, spălată, curăţată, desfăcută în bucăţi, se fierbe în apă cu sare. […]

Orez cu sos de rosii

Orez cu sos de rosii

Orez cu sos de rosii din: orez, cascaval, rosii sau bulion, unt, sare. Ingrediente: 6 ceşti orez 100 caşcaval 1 kg roşii sau 4 linguri bulion 4 linguri unt sare   Mod de preparare: Orezul, spălat, se înăbuşă în unt şi se adaugă zeamă de came sau apă fierbinte, şocotind trei măsuri de lichid la […]

Tocanita de vitel cu ciuperci

Tocanita de vitel cu ciuperci

Tocanita de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ceapa, untura, pasta de rosii, vin, piper, sare, maghiran, ciuperci, faina, smantana. Ingrediente: 700 g carne de viţel 2 cepe roşii 2 linguri untu­ră 2 linguri pastă de roşii 3 linguri vin roşu 2 lin­guri piper 2 linguri maghiran 300 g ciuperci 1 lin­gură făină 200 […]

Caracatite in sos de vin

Caracatite in sos de vin

Caracatite in sos de vin din: caracatite, morcovi, ulei, vin alb sec, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 16 caracatiţe mici 400 g morcovi tineri 50 ml ulei de măsline 280 ml vin alb sec 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură amidon 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se […]

 

Ardei grasi umpluti cu orez

Ardei umpluti cu oua

Ardei umpluti cu oua din: ardei, oua, branza, sunca, patrunjel, chifle, unt. Ingrediente: 4 ardei graşi verzi 3 ouă fierte 200 g brânză proaspătă 1 ardei gras roşu 100 g şuncă 1 legătură pătrunjel chifle din făină integrală unt   Mod de preparare: Cureţi ardeiul gras roşu şi-l toci. Tai ouăle bucăţi, împreună cu şunca. […]

Tort aperitiv cu frisca si smantana

Tort aperitiv cu frisca si smantana

Tort aperitiv cu frisca si smantana din: paine, unt, ceapa, rosii, castraveti murati, masline, sunca, branza de vaci, gelatina, lapte, sare, piper, smantana, intaritor de frisca, ardei. Ingrediente: 300 g pâine integrală 100 g unt 1 legătură ceapă verde 2 roşii 200 g castraveţi muraţi 50 g măsline negre fără sâmburi 50 g măsline verzi […]

Budinca de varza cu smantana

Budinca de varza si sunca

Budinca de varza si sunca din: varza, sunca, bulion, marar, pesmet, oua, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 varză dulce, de mărime potrivită 150 g şuncă tăiată 1-2 linguri bulion sau sos de roşii 1 lingură mărar tocat 3 linguri pesmet 3 ouă sare piper unt, pentru uns tava   Mod de preparare: Toci varza şi o […]

Conopida cu rosii la cuptor

Conopida cu rosii la cuptor

Conopida cu rosii la cuptor din: rosii, sare, piper, conopida, ceapa, ulei, usturoi, unt, cascaval. Ingrediente: 2 roşii mari sare piper 2 conopide mici 1 ceapă mică 4-5 linguri ulei 2-3 căţei usturoi unt 1/2 pahar apă caşcaval   Mod de preparare: Speli, tai capacele şi scoţi pulpa roşiilor. Le sărezi, le piperezi şi le umpli cu un […]

Tiramisu cu nes

Tiramisu cu nes

Tiramisu cu nes din: piscoturi, mascarpone, oua, zahar, nes, vanilie, cafea, coniac, cacao. Ingrediente: 1 pachet mare pişcoturi 500 g mascarpone 5 ouă 300 g zahăr 2 linguriţe nes 2 linguriţe esenţă de vanilie 500 ml cafea 2 linguri coniac 2 linguri cacao, pentru decor   Mod de preparare: Baţi gălbenuşurile spumă cu zahărul până […]

Salata de praz fiert cu ou si castraveciori

Salata de praz fiert cu ou si castraveciori

Salata de praz fiert cu ou si castraveciori din: praz, ou, mustar, untdelemn, otet, castraveciori acri, verdeata. Ingrediente: 3 fire praz un gălbenuş o lingură muştar 50 ml untdelemn puţin oţet 3 castraveciori acri 2 legături verdeaţă   Mod de preparare: Prazul, spălat şi curăţat, bine fiert în apă clocotindă cu sare, se taie în […]

midii_cu_sos_de_rosii_si_bacon_03

Reteta zilei: Midii cu sos de rosii si bacon

Midii cu sos de rosii si bacon din: ulei de masline, bacon, ceapa, usturoi, dafin, ierburi de provence, rosii uscate, rosii, masline, vin alb, midii, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 200gr bacon, maruntiti 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi tocat 1 frunza de dafin 1 lingura ierburi de provence 1-2 […]

Sos simplu de rosii

Sos simplu de rosii

Sos simplu de rosii din: rosii, ceapa, unt sau grasime, sare. Ingrediente: 6-10 roşii 2-3 cepe o lingură unt sau grăsime sare   Mod de preparare: Acest sos se prepară fară faină dacă se folosesc multe roşii şi se lasă să scadă cât mai mult. Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe, li se scot […]

Bors de fasole cu manatarci

Bors de fasole cu manatarci

Bors de fasole cu manatarci din: fasole, manatarci, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, sare, bors, patrunjel verde. Ingrediente: 250 g fasole boabe 200 g mânătărci 2 cepe un morcov un pătrunjel un păstârnac sare borş, după gust pătrunjel verde   Mod de preparare: Mânătărcile sau hribii se spală dee cu seară în apă rece şi se […]

Dovlecei cu floare in saramura

Dovlecei in saramura

Dovlecei in saramura din: dovlecei, apa, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei apă sare     Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi opăreşti întregi sau tăiaţi, îi scurgi bine şi îi aşezi în borcane. Intre timp, pui la fiert apă cu sare (5-10 grame la 1 litru de apă) şi dai în clocot. Când s-a […]

Ciorba de linte cu unt

Ciorba de linte cu unt

Ciorba de linte cu unt din: linte, morcov, ceapa, patrunjel, usturoi, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g linte un morcov 2 cepe un pătrunjel o capaţână de usturoi un fir de cimbru sare   Mod de preparare: Lintea, aleasă şi spălată, se pune la fiert în apă rece. Dupa primul clocot se pune zarzavatul, spălat, curătat […]

Supa de mazare uscata

Supa de mazare uscata

Supa de mazare uscata din: mazare uscata, untdelemn, sare. Ingrediente: 300 g mazăre uscată 3 linguri uintdelemn sare   Mod de preparare: Se spală mazărea, se pune la fiert în apă rece. Când este bine fiartă, se scurge zeama şi se dă prin sită Apoi in vasul în care se prepară supa se pune untdelemnul […]

Conopida cu pesmet

Conopida cu pesmet (varianta)

Conopida cu pesmet din: conopida, pesmet, unt, sare. Ingrediente: 2 conopide un pahar umplut cu pesmet de trei sferturi 4 linguri unt sare   Mod de preparare: Conopida spălată se desface în bucăţele mai mari, care se fierb bine, în apă clocotită cu sare, într-un vas acoperit. Se scurge de apă şi se aşează într-o […]

Supa de marar

Supa de marar

Supa de marar din: supa de marar, untdelemn, ceapa, bulion, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 2 linguri mărar tocat o lingură untdelemn o ceapă mică un vârf de cuţit bulion de ardei suc de lămâie sare   Mod de preparare: Untdelemnul se încinge, se adaugă ceapa, spălată, curăţată, tocată, mărarul, spălat, curăţat, bulionul şi se […]

Mancare de cartofi cu ardei si rosii

Mancare de cartofi cu ardei si rosii

Mancare de cartofi cu ardei si rosii din: cartofi, ceapa, ardei, rosii, sare, untdelemn, faina. Ingrediente: 4 cartofi o ceapă 3 ardei graşi 3 roşii sare 3 lin­guri untdelemn o linguriţă făină   Mod de preparare: Se rumeneşte ceapa, curăţată, spălată, tăiată felii, în untdelemnul încins. Apoi se adaugă ardeii, spălaţi, curăţaţi, tăiaţi în bucăţi […]

Supa de mere cu suc de lamaie

Supa de mere cu suc de lamaie

Supa de mere su suc de lamaie din: mere, suc de lamaie, faina, zahar. Ingrediente: 2 mere suc de lămâie o linguriţă făină zahăr după gust   Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie felii şi se fierb în două pahare de apă. După ce au fiert, se dau […]

Rulouri de vita

Rulouri de vita

Rulouri de vita din: muschiulet, rosii, ardei, oua, faina, ceapa, boia, smantana, untura, sare, piper. Ingrediente: 4 felii mari de muşchiuleţ 2 roşii 2 ardei 2 ouă sare piper 3 linguri de faină 3 cepe roşii 2 lin­guriţe boia 400 ml supă de oase 100 ml smân­tână 2 linguri untură   Mod de preparare: Grăsimea […]

Compot racoritor de mere

Compot racoritor de mere

Compot racoritor de mere din: mere, zahar, apa, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 mere 100 g zahăr un pahar apă puţţină coajă de lămâie   Mod de preparare: Zahărul şi apa, puse în cratiţă, se fierb piână se obţine un sirop gros, apoi se adaugă merele, curăţate de coajă şi de sâmburi, tăiate felii. Când […]

Limba cu orez

Limba de vita fiarta

Limba de vita fiarta din: limba de vita, sare, piper, rozmarin, busuioc. Ingrediente: 800 g limbă de vită afumată sare 1 linguriţă piper boabe 1 lingură rozmarin 1 linguriţă busu­ioc verde   Mod de preparare: Limba de vită se spală bine, apoi se pune într-o oală, în apă rece, se adaugă sare şi se fierbe […]

coffee_recipe_05

Irish Coffee Milkshake

Irish Coffee Milkshake of: milk, yogurt, sugar, coffee, whiskey. Ingredients:  1/2 c Skim milk 1/2 c Plain low-fat yogurt 2 ts Sugar 1 ts Instant coffee powder 1 ts Irish whiskey     How to prepare: In blender at low speed, blend all ingredients about 30 seconds. Pour into glass. Irish Coffee Milkshake Enjoy!

coffee_recipe_07

Kahlua Irish Coffee

Kahlua Irish Coffee of: kahlua, coffee liqueur, coffee, whipping cream, whiskey. Ingredients:  2 oz Kahlua or coffee liqueur 2 oz Irish Whiskey 4 c Hot coffee 1/4 c Whipping cream, whipped       How to prepare: Pour one-half ounce coffee liqueur in each cup. Add one-half ounce Irish Whiskey to each cup. Pour in […]

coffee_recipe

Quick Irish Coffee

Quick Irish Coffee of: sugar, coffee, irish whiskey, whipped cream. Ingredients:  1 ts sugar 3/4 c Strong black coffee to 1 c Strong black coffee 1 1/2 oz (1 Jigger) Irish Whiskey Whipped cream How to prepare: Dissolve sugar in black coffee in an Irish coffee glass or a heat-resistant, non-metallic glass, cup or mug. […]

coffee_recipe_06

Instant Creamed Irish Coffee

Instant Creamed Irish Coffee of: water, coffee, whiskey, brown sugar. Ingredients:  1 1/2 Cup Warm Water 1 tb Instant Coffee Crystals 1/4 c Irish Whiskey Brown Sugar To Taste Dessert Topping in a pressurized can       How to prepare: In a 2-cup measure combine water and instant coffee crystals. Micro-cook, uncovered, on 100% […]

coffee_recipe_08

Bushmills Irish Coffee

Bushmills Irish Coffee of: whiskey, brown sugar, creme de menthe, coffee, whipped cream. Ingredients:  1 1/2 fl Bushmills Irish whiskey 1 ts Brown sugar (optional) 1 ds Creme de menthe, green 1 x Strong fresh coffee 1 x Whipped cream     How to prepare: Pour whiskey into Irish coffee cup and fill to 1/2 […]

coffee_recipe_05

Old Fashioned Irish Coffee

Old Fashioned Irish Coffee of: water, whiskey, coffee, brown sugar. Ingredients:  3/4 c Warm Water 2 tb Irish Whiskey Dessert Topping from a pressurized can 1 1/2 s Instant Coffee Crystals Brown Sugar To Taste How to prepare: In a non-metal mug combine water and instant coffee crystals. Micro-cook, uncovered, on 100% power about 1 […]

How_to_make_Buffalo_Cauliflower_Bites

How to make Buffalo Cauliflower Bites (VIDEO)

Buffalo Cauliflower Bites                       How to make Buffalo Cauliflower Bites   Enjoy!

coffee_recipe_09

Bailey’s Irish Cappuccino

Bailey’s Irish Cappuccino of: bailey’s irish cream, coffee, nutmeg. Ingredients:  3 oz Bailey’s Irish Cream 5 oz Hot coffee Dessert topping, pressurized 1 ds Nutmeg       How to prepare: Pour Bailey’s Irish Cream into a coffee mug. Fill with hot black coffee. Top with a single spray of dessert topping. Dust dessert topping […]

coffee_recipe

Cappuccino Coffee Mix

Cappuccino Coffee Mix of: coffee, cocoa, cinnamon, sugar, whipped cream. Ingredients:  6 ts Instant coffee 4 tb Unsweetened cocoa 1 ts Ground cinnamon 5 tb Sugar Whipped cream How to prepare: To make a cup of coffee use 1 tablespoon of mixture and place in large mug; pour 1 1/2 cups boiling water over and […]

coffee_recipe_07

Instant Coffee Swiss Style Mocha Mix

Instant Coffee Swiss Style Mocha Mix of: coffee, suagr cocoa, milk powder. Ingredients:  1/2 c Instant coffee granules 1/2 c Sugar 2 tb Cocoa 1 c Nonfat dry milk powder       How to prepare: Combine all and mix well. Store mix in an airtight container. For each serving: place 1 tbsp. + 1 […]

coffee_recipe_04

Iced Mochacchino

Iced Mochacchino of: espresso, chocolate syrup, sugar milk, vanilla ice cream, heavy cream, cinnamon. Ingredients:  1/2 c Brewed espresso, chilled 6 tb Chocolate syrup 1 tb Sugar 1/2 c Milk 1 c Vanilla ice cream or frozen yogurt 1/4 c Heavy cream, softly whipped Cinnamon, chocolate curls or cocoa powder for garnish     How […]

Rosii umplute cu orez si ceapa

Rosii umplute cu branza de burduf

Rosii umplute cu branza de burduf din: rosii, branza de burduf, ulei, busuioc, piper, usturoi, rosii, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 8 roşii 400 g brânză de burduf ulei busuioc piper 2-3 căţei usturoi Pentru salată:  4 roşii ulei cimbru sare ceapă   Mod de preparare: Speli, elimini capacul, scobeşti şi cureţi pe interior roşiile. Amesteci […]

Tortilla picanta cu ciuperci

Tortilla picanta cu ciuperci

Tortilla picanta cu ciuperci din: tortilla, vanata, ciuperci, ceapa verde, usturoi, ulei, rosii uscate, ardei iuti, ceapa uscata, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 tortilla 1 vânătă mică 400 g ciuperci 4 fire ceapă verde 4 căţei usturoi ulei 100 g roşii uscate, în ulei 2 ardei iuţi 1 ceapă uscată cimbru proaspăt sare piper   Mod […]

Rulada cu sunca si crema de branza

Rulada cu sunca si crema de branza

Rulada cu sunca si crema de branza din: crema de branza, unt cu hrean, branza de vaci, sare, piper, sunca, castraveti murati, ardei, telemea, patrunjel, carne de vita. Ingrediente: 400 g cremă de brânză 250 g unt cu hrean 200 g brânză de vaci sare piper 16 felii de şuncă 4 castraveţi muraţi 1 ardei […]

Fasole_pastai_la_borcan

Fasole pastai la borcan

Fasole pastai la borcan din: fasole, apa, sare, piper, boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg fasole grasă (verde sau galbenă) apă sare piper, opţional boabe de muştar, opţional   Mod de preparare: Speli păstăile în mai multe ape, le tai capetele şi le cureţi de aţe. Aşezi fasolea într-o sită şi o opăreşti într-un vas cu […]

Conopida gratinata cu sos

Conopida gratinata cu sos

Conopida gratinata cu sos din: conopida, morcov, cascaval, nucsoara, unt, faina, lapte, telemea, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă mică 1 morcov mare caşcaval nucşoară Pentru sos: 1/2 pachet unt 3 linguri făină 300 ml lapte 200 g telemea de vacă 1 legătură ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Speli conopida, o rupi […]

Conopida cu pesmet

Reteta conopida pane in pesmet

Reteta conopida pane in pesmet din: conopida, oua, faina, pesmet, apa minerala, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 conopidă mare 3 ouă 100 g făină 50 g pesmet 200 ml apă minerală sare piper ulei, pentru prăjit   Mod de preparare: Speli şi rupi conopida în bucheţele. Baţi cu telul ouăle şi adaugi în ploaie făina […]

Salata cu cartofi si mere

Salata cu cartofi si mere

Salata cu cartofi si mere din: cartofi, mere, ceapa, masline, usturoi, patrunjel, coriandru, sare, piper, zeama de lamaie, ulei. Ingrediente: 1,5 kg cartofi roşii 2 mere 2 cepe medii 150 g măsline 1 căţel de usturoi câteva fire pătrunjel coriandru sare piper zeamă de lămâie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli cartofii şi […]

Inele cu bezea si mandarine

Inele cu bezea si mandarine

Inele cu bezea si mandarine din: albus, zahar, sare, bicarbonat, mandarine, frisca, zahar. Ingrediente: 3 albuşuri 1 praf de sare 200 g zahăr pudră 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 200 g mandarine din compot 3 linguri suc de portocale 400 ml frişcă lichidă 3 linguri zahăr pudră 1 pliculeţ întăritor de frişcă coajă de portocală […]

Salata de morcovi cu miere si lamaie

Salata de morcovi cu miere si lamaie

Salata de morcovi cu miere si lamaie din: morcovi, lamaie, miere. Ingrediente: morcovi 3 linguri de lămâie 3 linguri miere   Mod de preparare: Morcovii se spală, se curăţă, se rad pe râzătoare mare, se amestecă bine cu sucul de lămâie şi mierea şi s servesc.     Pofta buna!

Soa de mustar cu verdeata

Sos de mustar cu verdeata

Sos de mustar cu verdeata din: ou, mustar, sare, ulei, lamaie, verdeata. Ingrediente: un gălbenuş o lingură muştar sare untdelemn zeamă de lămâie verdeaţă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul crud cu muştarul şi sarea necesară, până devine alifios. Se adaugă undele:mnul treptat, zeama de lămâie şi, la urmă, verdeaţa.     Pofta buna!

Reteta de bors

Reteta de bors

Reteta de bors din: apa, tarate de grau, faina, husti. Ingrediente: 10l apă 1,5 kg tărâţe de grâu 500 g făină de porumb o farfurie de huşti rămase de la alt borş   Mod de preparare: Vasul în care se face borşul trebuie să fie opărit. Se pune apa să clocotească; direct în vasul pregătit, […]

Ciorbita de fasole uscata

Ciorbita de fasole uscata

Ciorbita de fasole uscata din: fasole uscata, morcov, pastarnac, ceapa, untdelemn, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 300 g fasole uscată un morcov un păstârnac un pătrunjel 2 cepe 2 linguri de untdelemn sare şi pă­trunjel verde   Mod de preparare: Fasolea, aleasă, se spală şi se pune să fiarbă cu apă rece. Când dă în primul […]

Inghetata de cirese

Inghetata de cirese

Inghetata de cirese din: frisca, zahar, branza, cirese. Ingrediente: 250 ml frişcă lichidă 200 g zahăr pudră 500 g brânză de vaci 2 pachete zahăr vânilat 300 g cireşe   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri, încălzeşti puţin frişca, o laşi la răcorit, după care adaugi gălbenuşurile, pe rând, şi mixezi până se răceşte […]

peste_la_aburi-_03

Reteta zilei: Peste la aburi

Peste la aburi din: peste, fasole neagra, zahar ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan. Ingrediente:  2 pesti, de aproximativ 675-800g fiecare 1 1/2 linguri fasole neagra 1 1/2 lingurite zahar 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 2 linguri sherry 2 linguri […]

Supa gustoasa de spanac

Supa gustoasa de spanac

Supa gustoasa de spanac din: spanac, untdelemn, faina, sare. Ingrediente: spanac 100 ml untdelemn o lingură faina sare   Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape, ca să se cureţe de nisip. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare, într-un vas descoperit ca să-şi păstreze culoarea verde. După […]

Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura din: faina, zahar, unt, sare, oua, branza, gris, zmeura, lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 400 g făină 2 linguri zahăr 4 linguri apă rece 200 g unt 1 praf de sare Pentru cremă: 500 g brânză de vaci dulce 2 ouă 6 linguri zahăr 2 linguri gris 150 g zmeură 2 […]

Ciorba de stevie cu bors

Supa de stevie

Supa de stevie din: stevie, untdelemn, faina, sare. Ingrediente: 1250 g ştevie 100 ml untdelemn o lingură făină sare   Mod de preparare: Se curăţă ştevia, se spală în mai multe ape, ca să se cureţe de pământ. Se pune la fiert apă clocotită cu sare, într-un vas descoperit, ca să-şi păstreze culoarea verde. După […]

Mancare de morcovi cu mazare boabe

Mancare de morcovi cu mazare boabe

Mancare de morcovi cu mazare boabe din: morcovi, mazare boabe, untdelemn, patrunjel, faina, sare. Ingrediente: 2 morcovi o farfurie mică mazăre boabe 50 ml untdelemn o linguriţă pătrunjel verde tocat o linguriţă făină sare   Mod de preparare: Morcovii, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii, împreună cu mazărea boabe, spălată şi scursă, se prăjesc în […]

Rosii umplute cu orez si ceapa

Rosii umplute cu orez si ceapa

Rosii umplute cu orez si ceapa din: rosii, orez, untdelemn, verdeata, piper, ardei, ceapa, sare, faina. Ingrediente: 12 roşii potrivite pentru umplut 6-7 roşii mari pentru sos un pahar orez un pahar untdelemn 5 legături verdeaţă o linguriţă piper 3 ardei graşi 8 cepe sare o lingură făină   Mod de preparare: Se spală roşiile, […]

Creier cu ceapa

Salata cu creier de vitel

Salata cu creier de vitel din: creier, ulei, lamaie, piper, salata, masline, ceapa. Ingrediente: 1 creier de viţel 100 ml ulei sau unt suc de lămâie (sau oţet) piper 1 felie de franzelă salată verde măsline ceapă   Mod de preparare: Se spală creierul, se curăţă de pieliţă şi se fierbe în apa cu sare […]

Gelatina de vin cu fructe

Gelatina de vin cu fructe

Gelatina de vin cu fructe din: zahar, lamaie, apa, gelatina, fructe, vin rosu, vin alb. Ingrediente: 150 g zahăr bucăţi o jumătate lămâie 2 pahare apă 2 foi gelatină albă 2 foi gelatină roşie fructe crude (iarna fructe din compot) 50 ml vin rosşu 50 ml vin alb   Mod de preparare: Se fierbe zahărul […]

Reteta carne de vita marinata

Reteta carne de vita marinata

Reteta carne de vita marinata din: pulpa de vita, lapte, ketchup, smantana, patrunjel, marar, maioneza, castravete, masline, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 200 ml ketchup 2 linguri lap­te 2 linguriţe boia 2 linguri smântână dulce 1 le­gătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 4 linguri maioneză 1 castravete în oţet 16 linguri ketchup […]

Orez cu mere si scortisoara

Orez cu mere si scortisoara

Orez cu mere si scortisoara din: orez, apa, mere, zahar pudra, unt sau margarina, scortisoara, sare. Ingrediente: 300 g orez 900 ml apă 9 mere mijlocii 200 g zahăr pudră 150 g unt sau margarină o linguriţă scorţişoară pisată mărunt sare   Mod de preparare: Orezul se rumeneşte, la galben-deschis, în unt sau margarină, tumându-se apoi […]

File de vita cu legume sote

File de vita cu legume sote

File de vita cu legume sote din: file de vita, vin, lamaie, ulei, usturoi, piper, praz, morcovi, ciuperci, unt, sare. Ingrediente: 600 g file de vită 650 ml supă de carne 2 lin­guri vin 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguri ulei piper alb 3 căţei de usturoi 2 fire de praz 4 mor­covi 200 […]

How_to_make_Granola_Bars

How to make Granola Bars (VIDEO)

Granola Bars                       How to make Granola Bars   Enjoy! Peas And Potato Curry   Peas And Potato Curry of: peas, onion, ginger paste, garlic paste, turmeric, cumin, chilli, coriander, potato, salt, oil. Ingredients:  1 lb. shelled green peas 1 onion, pureed 1 tsp. ginger […]

Restaurantedelux.ro

 

About cosminiacob

Cand vad pe altul mai prost ca mine imi creste inima in piept!

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RSS Ultimele retete

  • How to make Curry Scotch Eggs (VIDEO) 08/12/2016
    Curry Scotch Eggs                         How to make Curry Scotch Eggs   Enjoy!
    Corina Corina
  • Roast chicken with foie gras 08/12/2016
    Roast chicken with foie gras of: roast chicken, butter, foie gras, salt, pepper. Ingredients: 1 oven-ready roast chicken 40 g / 1 oz butter salt and pepper 4 sprigs thyme or rosemary 400 g /14 oz foie gras, cut into 4-6 thick slices   How to prepare: Preheat oven to 220°C (200° fan) / 425F […]
    Corina Corina
  • How to make Garlic and Chilli Soup (VIDEO) 08/12/2016
    Garlic and Chilli Soup                       How to make Garlic and Chilli Soup   Enjoy!
    Corina Corina
  • Chili chicken fajitas 08/12/2016
    Chili chicken fajitas of: chicken breast, paprika, cumin, coriander, chili, salt, pepper, oil, lime, tomatoes, tabasco, onions, tortilla. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and thinly sliced 2 tsp paprika 2 tsp ground cumin 2 tsp ground coriander pinch dried chilii (chili) flakes salt and pepper 4 tbsp olive oil 1 lime, juiced 4 ripe tomatoes, […]
    Alex Torek
  • Moroccan chicken with couscous 08/12/2016
    Moroccan chicken with couscous of: olive oil,  peppers, zucchini, olives, tomatoes, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 4 chicken thighs, skinned and deboned, cut into chunks 1 yellow pepper, deseeded and finely sliced 1 red pepper, deseeded and finely sliced 1 courgette (zucchini), chopped 1 1/2 tsp ras el hanout spice mix 100 g black […]
    Corina Corina
  • How to make a Basic Soda Bread (VIDEO) 08/12/2016
    Basic Soda Bread                   How to make a Basic Soda Bread   Enjoy!
    Corina Corina
  • How to make perfect Benedict Eggs (VIDEO) 08/12/2016
    Benedict Eggs                     How to make perfect Benedict Eggs   Enjoy!
    Corina Corina
  • Wok-fried chicken with vegetables 08/12/2016
    Wok-fried chicken with vegetables of: oil, chicken meat, broccoli, carrots, garlic, onions, mushrooms, beansprout, soy sauce, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 350 g chicken thigh meat, diced 1 head broccoli, separated into florets 2 carrots, peeled and sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 1 tsp fresh ginger, grated bunch spring onions (sca […]
    Corina Corina
  • How to make Chunky Oven Chips (VIDEO) 08/12/2016
    Chunky Oven Chips                   How to make Chunky Oven Chips   Enjoy!
    Corina Corina
  • How to make Lamb with thyme (VIDEO) 08/12/2016
    Lamb with thyme                         How to make Lamb with thyme   Enjoy!
    Corina Corina